AdSenseBanner

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Viral Marketing - Viral Videos είναι η νέα μόδα στην διαφήμιση ....

Μεταδώστε το μήνυμά σας σε εκατομμύρια χρήστες.

Το viral marketing μπορεί να περιγραφεί ως η ηλεκτρονική μετάδοση πληροφοριών "από στόμα σε στόμα" (word of mouth): αντί για την παθητική έκθεση σε ένα μέσο, ο καταναλωτής γίνεται ο ίδιος φορέας διασποράς του διαφημιστικού μηνύματος. Τα πλεονεκτήματα είναι οικονομικά (η διασπορά μιας καμπάνιας είναι δωρεάν), αλλά και κοινωνικά: ο σύγχρονος καταναλωτής είναι λιγότερο ευαίσθητος στα παραδοσιακά μέσα και λαμβάνει περισσότερο υπ’ όψη του την άποψη του κοινωνικού του περιβάλλοντος (συνάδελφοι, φίλοι, γονείς κλπ), γεγονός το οποίο τείνει να αποτελέσει την κυριότερη πηγή πληροφόρησης και τον κυριότερο καθοδηγητή για επιλογή αγορών.

Viral: Twitter Commercial



Προσδιορίστε την πρόσθετη αξία (added value) για τον καταναλωτή
Όσο καλό και αν είναι το δημιουργικό, οι χρήστες δεν θα δεχθούν να το μεταδώσουν παρά μόνον εάν πειστούν ότι θα αντλήσουν κάποιο πραγματικό, απτό πλεονέκτημα από αυτό. Αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να έχει διάφορες μορφές, για παράδειγμα:

•Το χιούμορ
•Η χρησιμότητα
•Η έκπληξη
•Το καινοτομικό και μοναδικό χαρακτηριστικό

Το στάδιο του σωστού προσδιορισμού κοινού-στόχος είναι ένα απαραίτητο βήμα: Οι χρήστες, στους οποίους θα απευθυνθεί η ενέργεια σας, παίζουν αποφασιστικής σημασίας ρόλο στην επιτυχία μιας καμπάνιας viral marketing. Εάν αρνηθούν να μεταδώσουν το μήνυμα σας, το εγχείρημα θα είναι αποτυχημένο. Να θυμάστε: το concept μιας καμπάνιας viral marketing δεν είναι απαραίτητο να αρέσει στο δημιουργικό γραφείο ούτε στους ανθρώπους της διαφήμισης, αλλά στον ίδιο τον καταναλωτή που του ζητάμε να το αναμεταδώσει.

Εντοπίστε τα σημεία που σας συνδέουν με το κοινό-στόχο
Για να έχει η καμπάνια σας πραγματικά δυναμικό ξεκίνημα, θα πρέπει να κάνετε «seeding», δηλαδή να δημοσιεύσετε το δημιουργικό σας υλικό στα σημεία όπου οι καταναλωτές ανταλλάσσουν περιεχόμενο (blog, φόρουμ…). Επιπλέον, πρέπει επίσης να αναγνωρίσετε τους «opinion leaders», τους οποίους και πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσετε, προκειμένου να ενεργοποιηθούν και οι άλλοι χρήστες. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και να συνεχιστεί για πολλές εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη της καμπάνιας.

πηγή: iab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails