AdSenseBanner

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Κατασχέσεις στο ξενοδοχείο Capsis στη Ρόδο

Σε αναβρασμό βρίσκονται και πάλι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Καψής που βρίσκεται στην Ιξιάς μετά την κατάσχεση στην οποία προέβη προμηθευτής της επιχείρησης από την Κρήτη, προχθές βράδυ.

Συγκεκριμένα, ο προμηθευτής μετέβη στο ξενοδοχείο και «σήκωσε» τραπέζια, καρέκλες και γενικότερα την ακίνητη περιουσία, προκειμένου να εκποιηθεί και από τα χρήματα της πώλησης να πληρωθεί για το ποσό που του χρεωστούν...

Ο πρόεδρος του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, έσπευσαν για να μπλοκάρουν την όλη διαδικασία, αφού έχουν και αυτοί να λαμβάνουν αρκετούς μισθούς και επιδόματα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να είναι αυτοί οι πρώτοι που θα εξοφληθούν από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων. Η εκποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου.

Μετά από συνεννόηση με τον νομικό τους σύμβουλο, χθες επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα κ. Μπούτσικο τον οποίο και ενημέρωσαν για την κατάσταση και τις εξελίξεις, ζητώντας την βοήθειά του.

Στη συνέχεια, 10 περίπου εργαζόμενοι υπέβαλαν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου (όλοι οι υπόλοιποι είχαν ήδη υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα).

Αμέσως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με τον εισαγγελέα να διατάζει τη σύλληψη του διευθυντή του ξενοδοχείου Αντώνη Στάμου και της ιδιοκτήτριας Κωνσταντίνας Καψή, οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.

Οι εργαζόμενοι έχουν πληροφορηθεί ότι σε διαδικασία κατάσχεσης του κτηρίου του ξενοδοχείου θα προχωρήσει την Δευτέρα μια τράπεζα, αλλά στελέχη της σημείωναν χθες προς τη “Ροδιακή” ότι το κτήριο ήδη είναι περιουσιακό στοιχείο της τράπεζας και δεν χρειάζεται να γίνει τέτοια διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, έντονη είναι η φημολογία ότι επιχειρηματίας Ελληνικής καταγωγής που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, γνωστός διεθνώς στον τομέα του τουρισμού, ξεκίνησε διαδικασία αγοράς του ακινήτου προκειμένου να το λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήδη διαχειρίζεται ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ κάποια από τα ξενοδοχεία αυτά τα έχει αγοράσει.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, στο ξενοδοχείο έχει προγραμματιστεί να γίνει μεγάλο συνέδριο με 4.000 άτομα, στις 28 Μαρτίου.

«Αν πληρωθούν οι 140 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα, το συνέδριο θα γίνει κανονικά. Σε αντίθετη περίπτωση, όλος ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου θα κατέλθει την ημέρα αυτή σε απεργία και θα εμποδίσει το άνοιγμα του ξενοδοχείου», τόνισε.

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή
www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails