AdSenseBanner

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Bella Vista hotel: Πάσχα στην Κέρκυρα 2010

Μία από τις πιο ωραίες περιόδους του χρόνου που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την Κέρκυρα είναι αναμφισβήτητα το Πάσχα. Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερο σεβασμό. Στην Κέρκυρα όμως, ο εορτασμός του Πάσχα ξεχωρίζει...

Στην Κέρκυρα ονομάζεται Λαμπρή ή Λαμπριά για να εκφράστει η λαμπρότητα της ημέρας.

Τα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα κανουν την Κέρκυρα μοναδική το Πάσχα και αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο..


Το ξενοδοχείο Bella Vista βρίσκεται στις τραγουδισμένες από την Ρένα Βλαχοπούλου παραλιακό χωριό Μπενίτσες, μόλις 12χμ νότια από την πόλη της Κέρκυρας. Στις Μπενίτσες φθάνεται διασχίζοντας την παραλιακή διαδρομή προς την νότια Κέρκυρα, με θέα το Κανόνι και το γνωστό Ποντικονήσι.

Η τιμή προσφοράς του δωματίου για το Πάσχα στο ξενοδοχείο Bella Vista είναι 68 Ευρώ το δίκλινο δωμάτιοα συμπεριλαμβανομένου πλήρες πρωινού τύπου μπουφέ. Για ακόμη πιο οικονομικές Πασχαλινές διακοπές στην Κέρκυρα η τιμή προσφοράς των δωματίων στα διαμερίσματα Bella Studios είναι 56 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό . 'Ολα τα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό (θέρμανση), τηλεόραση και ψυγειάκι. Τα διαμερίσματα διαθέτουν και λειτουργικό κουζινάκι. Στον πρωινό μπουφέ του ξενοδοχείου κατά τις μέρες του Πάσχα παρέχονται νηστήσιμες επιλογές πριν και το Μεγάλο Σαββάτο. Πασχαλινό σπιτικό πρωινό παρέχεται στον μπουφέ την Κυριακή του Πάσχα.

Για επιβεβαίωση της κράτησης ζητείτε προκαταβολή τριών ημερών στην τράπεζα. Για το Πάσχα παρακαλώ επιβεβαίωστε όσο πιο σύντομα λόγω αυξημένης ζήτησης. Για ξενοδοχεία αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας κατά τις Πασχαλινές διακοπές έχουμε συγκεντρώσει στο τέλος της ιστοσελίδας μας πληροφορίες, τηλέφωνα και τιμές / προσφορές ξενοδοχείων στην πόλη της Κέρκυρας.
Ελπίζουμε να έχουμε την χαρά να μας επισκευθείτε. Καλή διαμονή και καλό Πάσχα. Ανθή


Ήθη και έθιμα στην Κέρκυρα
Οι εκδηλώσεις του Κερκυραϊκού Πάσχα αρχίζουν από την Κυριακή των Βαΐων , "των Βαγιώνε", όπως συνηθίζεται να λέγεται στην Κέρκυρα. Στις 11:00 το πρωί, γίνεται η λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, μια λιτανεία που τελείται από το 1630 σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης, που το 1629 θέρισε τους Κερκυραίους. Η λιτανεία περιφέρεται κατά μήκος των Ενετικών τειχών και συνοδεύεται από τις 18 Φιλαρμονικές του νησιού.

Μεγάλη Δευτέρα – H μυρωδιά της 'Φογάτσας', του μαντολάτου και της 'Κολομπίνας' διαχέει την Κέρκυρα. Το απόγευμα όλες οι εκκλησίες της Κέρκυρας τελούν τη Θεία Λειτουργία.

Μεγάλη Πέμπτη – Στην Ακολουθία των Αγίων Παθών ακούγονται τα Δώδεκα Ευαγγέλια. Στον Duomo , την Καθολική Μητρόπολη, ανάβουν 12 κεριά και σβήνουν από ένα κερί όταν τελειώνει η ανάγνωση κάθε Ευαγγελίου. Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφονται τα κόκκινα αυγά, σύμβολο ανανέωσης ζωής και φύσης.

Μεγάλη Παρασκευή – Περιφορά των επιταφίων - Κάθε Επιτάφιος συνοδεύεται από το "κόρο" (χορωδία), μια Φιλαρμονική, "τόρτσες" (μεγάλα κεριά), "μανουάλια" (βενετσιάνικα φανάρια), "σκόλες" (λάβαρα) και φλάμπουρα. Η Παλαιά Φιλαρμονική (κόκκινη) παίζει το Adagio του Albinoni , η "Μάντζαρος" (μπλε) την Marcia Funebre του G.Verdi και η "Καποδίστριας" την Elegia Funebre, την Sventura του Mariani και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin. Στις 16.00 ξεκινά ο Επιτάφιος από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο και στις 21.00 ξεκινά ο πιό επιβλητικός Επιτάφιος από όλους, της Μητρόπολης. Οι φιλαρμονικές της Κέρκυρες συνοδεύουν τον Επιτάφιο της Μητρόπολης μαζί με πλήθος κόσμου και τις αρχές του νησιού.

Μεγάλο Σάββατο ( Ανάσταση ) - Η μέρα ξεκινάει στις 6:00 το πρωί στην εκκλησία της Παναγίας όπου γίνεται αναπαράσταση του σεισμού. Στις 9:00 ξεκινά ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα με κατεύθυνση το κέντρο της παλιάς πόλης. Στις 11.00 το πρωί γίνεται η Πρώτη Ανάσταση. Όταν τελειώσει η Θεία Λειτουργία από την εκκλησία της Μητρόπολης τότε όλες οι καμπάνες των άλλων εκκλησιών αρχίζουν να χτυπάνε και από τα σπίτια πέφτουν οι 'μπότηδες' (πήλινα κανάτια) γεμάτα νερό. Το έθιμο αυτό είναι επιρροή από τους Ενετούς, που συνήθιζαν την Πρωτοχρονιά να πετούν από τα παράθυρά τους παλιά αντικείμενα για να τους φέρει ο νέος χρόνος καινούργια. Μια άλλη εκδοχή δίνει στο έθιμο ειδωλολατρική προέλευση.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Αναστάσιμη Ακολουθία τελείται στο πάρκο της Πάνω Πλατείας ( στην πλατεία Εσπιανάδα ). Η Ανάσταση γίνεται με τυμπανοκρουσίες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Οι Κερκυραίοι τρώνε τσιλίχουρδα ( τοπική μαγειρίτσα ), κόκκινα αυγά, φογάτσες, κολομπίνες (βενετσιάνικης προέλευσης χριστόψωμα σε σχήμα περιστεριού) και κρασί.

Κυριακή του Πάσχα - Περιφορά της Ανάστασης. Στην Κέρκυρα το σούβλισμα του αρνιού δεν αποτελεί μέρος της παράδοσής. Οι Κερκυραίοι το μεσημέρι της Λαμπρής τρώνε σούπα αυγολέμονο με 2-3 κρεατικά και αφήνουν τον οβελία για τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Τρίτη μέρα του Πάσχα - Στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος στην 'Πλακάδα' γίνονται τα "Μπάσματα" του Αγίου, η επανατοποθέτηση δηλαδή του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος στη λάρνακα.

πηγή: http://www.bellavistahotel.gr/gr/hotel-corfu-kerkira-gr-index.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails