AdSenseBanner

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Κύμη: 'μπαλκόνι του Αιγαίου'

Ο Δήμος Κύμης είναι ένας από τους 26 Δήμους που δημιουργήθηκαν στον Νομό Ευβοίας με το σχέδιο «Καποδίστριας» το 1998. Απαρτίζεται από την πόλη της Κύμης και ένδεκα ακόμη δημοτικά διαμερίσματα (πρώην κοινότητες) και καταλαμβάνει το ανατολικότερο τμήμα του νησιού, με «προνόμιο» την πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος.
Ο πληθυσμός με την απογραφή του 2001 ήταν 8.772 κάτοικοι, ενώ η απόσταση της πόλης της Κύμης από την πρωτεύουσα του νομού, τη Χαλκίδα, είναι 89 χιλιόμετρα και από την Αθήνα 175 χιλιόμετρα. Σε λιγότερο από δυόμιση ώρες δηλαδή, ο κάτοικος της πρωτεύουσας μπορεί να βρεθεί σε έναν καταπράσινο αλλά και καταγάλανο τόπο, ιδανικό για... απόδραση.

Δεν είναι όμως μόνο για τις ομορφιές της γνωστή η Κύμη, η αποκαλούμενη και «μπαλκόνι του Αιγαίου». Σύμβολο της πόλης είναι ο Γιώργος Παπανικολάου, ο γιατρός στον οποίον ανήκει η πατρότητα του τεστ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είναι ο σωτήρας εκατομμυρίων γυναικών και το εν λόγω τεστ φέρει τιμητικά το όνομά του (PAP TEST).

Ο επισκέπτης αξίζει να δει το Λαογραφικό Μουσείο αλλά και να κάνει ένα «πέταγμα» στη Σκύρο, αφού η Κύμη είναι και η μοναδική πρόσβαση προς το νησί. Πρόσφατα επίσης εγκαινιάστηκε και η γραμμή Κύμης - Λήμνου - Νέων Μουδανιών.

Η Κύμη είναι επίσης γνωστή για τα «κουκουλάρικα» -τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα από κουκούλι μεταξοσκώληκα- τα νοστιμότατα αποξηραμένα «σύκα Κύμης» και για το νερό της πηγής του Χωνευτικού.

Διαμονή στην Κύμη: Αρχοντικό Κύμης

Το Boutique Hotel "Αρχοντικό Κύμης" αποτελείται από 7 δωμάτια, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του διακόσμηση και στυλ. Δυο από τα δωμάτια είναι η JUNIOR Suite και EXECUTIVE Suite. Η πολυτέλεια και οι υπηρεσίες του Boutique Hotel μαζί με τη θερμή φιλοξενία μας, το καθιστούν μοναδικό. Τα ονόματα όλων των δωματίων μας είναι εμπνευσμένα από την αρχαιότητα.

Οι προδιαγραφές τους είναι πολύ υψηλές και στις παροχές περιλαμβάνονται: Jacuzzi, HANSA είδη υγιεινής, internet, LCD TV, Korres καλυντικά, στρώματα MEDIA STROM, χειροποίητα έπιπλα, που όλα μαζί συνδιάζονται με μικρές λεπτομέρειες και στοιχεία ρομαντισμού και θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του ξενοδοχείου μας είναι οι λεπτομέρειες, ζωγραφισμενες από τους ζωγράφους Roumin και Beso που δίνουν ένα ιδιαίτερο τόνο στα δωμάτια.

Τέλος, τα χειροποίητα λευκά είδη σε συνδιασμό με τους απαλούς χρωματισμούς των δωματιών καθώς και τις παλιές γύψινες διακοσμήσεις του Αρχοντικού μας, θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΥΜΗΣ
Υπεύθυνος: Καραβάς Χρήστος
Τηλέφωνο: +30.2222023896 +30.2222023610
Fax: +30.2222023780
Ιστοσελίδα: http://www.arxontikokimis.gr/
Email: info@arxontikokimis.gr

πηγή: kimi.gr, arxontikokimis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails