AdSenseBanner

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Κλίμα πανικού στους ξενοδόχους


Η κρίση έχει προκαλέσει πανικό στους επιχειρηματίες. Εκατοντάδες ξενοδοχεία, επιπλωμένα διαμερίσματα, studios και βίλες έχουν βάλει πωλητήριο τους τελευταίους μήνες.

Και μάλιστα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που ξεκινούν από τις 700.000 ευρώ για τα studios και τα επιπλωμένα διαμερίσματα και ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία.

Οι αγγελίες στο Διαδίκτυο που αφορούν πωλήσεις ξενοδοχειακών μονάδων είναι πάρα πολλές, καθώς από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο πολλοί ξενοδόχοι βρίσκονται σε «πανικό» πώλησης.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις αγγελίες του Διαδικτύου αναφέρουμε χαρακτηριστικά τα εξής:

Στην Ελαφόνησο Λακωνίας πωλείται μονάδα με 9 studios και πισίνα στην τιμή των 750.000 ευρώ.

Στη Ρόδο πωλείται resort με 100 δίκλινα δωμάτια και 35 σουίτες αντί 55 εκατ. ευρώ. Στην Κέρκυρα πωλείται συγκρότημα με 27 δίκλινα studios, 9 τετράκλινες μεζονέτες και 1 διαμέρισμα 80 τ.μ. σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων στην τιμή του 1,5 εκατ. ευρώ.

Στη Σαντορίνη συγκρότημα με 25 studios Α’ κατηγορίας αντί 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλο συγκρότημα 10 δωματίων με θέα στον κόλπο της Θήρας προσφέρεται στην τιμή των 3,5 εκατ. ευρώ.

Από τις 600.000 ευρώ ξεκινούν οι τιμές για μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων στην Κρήτη και ειδικά στην περιοχή του Λασιθίου και του Ηρακλείου. Στη Μύκονο στον Ορνό ξενοδοχείο 4 αστέρων 35 δωματίων πωλείται προς 4,5 εκατ. ευρώ.

«Οι μικροί ξενοδόχοι τρομοκρατήθηκαν από την κρίση και πουλάνε» αναφέρουν στο «Εθνος» εκπρόσωποι του κλάδου και όπως επισημαίνουν πολλοί ιδιοκτήτες μικρών μονάδων πωλούν τις επιχειρήσεις τους ή προχωρούν σε αλλαγή χρήσης, ειδικά στις κορεσμένες -από καταλύματα- περιοχές.

Διότι όπως λένε τα τελευταία χρόνια υπάρχει αλλαγή της τάσης και κυρίως οι Αγγλοι τουρίστες εγκαταλείπουν τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που προτιμούσαν μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στρέφονται στο all inclusive.

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails