AdSenseBanner

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Αύξηση τουριστών απο Αγγλία και Ιρλανδία αναμενεται το 2010 στη χωρα μας

Αύξηση κατά 3-4% αναμένεται από την τουριστική κίνηση της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας για την Ελλάδα την περίοδο του 2010 σε σχέση με το 2009, άνοδος που θα αφορά κυρίως τα All Inclusive (ολοκληρωμένα πακέτα διαμονής και διατροφής κλπ) και τα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία.

Αντίθετα, με πτώση θα κινηθεί ο τουρισμός πολυτελείας τόσο για το 2010 και το 2011. Ταυτόχρονα παγωμένη θα είναι η κίνηση στην αγορά της τουριστικής κατοικίας για τα προσεχή δυο έτη, ενώ εν μέσω γραφειοκρατικών δυσκολιών και ανύπαρκτου χωροταξικού σχεδίου ζοφερή θα είναι η εικόνα για επενδυτικά σχέδια στον ευρύτερο τουριστικό τομέα εν μέσω ύφεσης στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω συμπεράσματα καταγράφηκαν στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου “Greek Tourism & Property 2009” που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο επ'ευκαιρίας της διεθνής τουριστικής έκθεσης WTM. Τίτλος του συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία Real Events ήταν: “Προκλήσεις και προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό”. Το συνέδριο που είχε ως στόχο την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα για το 2010, παρακολούθησαν 178 σύνεδροι κυρίως από το χώρο του τουρισμού και του χρηματοοικονομικού τομέα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Χριστοδουλάκης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ανέπτυξε τους στόχους και τους άξονες που πρέπει να ακολουθήσει ο ελληνικός τουρισμός τα προσεχή έτη υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας στρατηγικού σχεδιασμού στον τουρισμό με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου επενδυτικού πλαισίου στον ευρύτερο τουριστικό τομέα καταγράφοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Minoan Group Christopher Egleton επισήμανε την ανάγκη ίδρυσης ενός χωροταξικού νομοσχεδίου για την Ελλάδα φιλικότερου προς το περιβάλλον κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συμφερόντων στη χώρα που δημιουργούν προβλήματα στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων τουριστικού περιεχομένου. Να τονιστεί ότι η εταιρία Minoan Group σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε τουριστικούς οικισμούς, σειρά ξενοδοχείων πολυτελείας, τρία γήπεδα γκολφ και μία μαρίνα σε έκταση 26 χιλιάδων στρεμμάτων που βρίσκεται στη χερσόνησο Τοπλού στη βορειοανατολική Κρήτη.

πηγή: http://www.gerekou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=212:2009-09-30-14-32-38&catid=40:bio&Itemid=50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails