AdSenseBanner

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση τουρισμού, στη Σόφια

Την εκτίμηση ότι, η οικονομική κρίση δεν θα πλήξει τον βουλγαρικό τουρισμό, αφού η χώρα αυτή της Βαλκανικής παραμένει φθηνός προορισμός, διατυπώνουν παράγοντες του τουρισμού, που λαμβάνουν μέρος στην τουριστική έκθεση "Διακοπές", που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (25-27 Φεβρουαρίου), στη Σόφια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρίας Astral Holiday, Χρίστο Γκαλμπάτσεφ, οι απεργίες και οι περικοπές στους μισθούς δεν θα έπρεπε να επηρεάσουν τον τουρισμό, επειδή η Βουλγαρία παραμένει φθηνός προορισμός. Οι χαμηλότερες αποδοχές θα τούς αναγκάσουν να επιλέξουν τη Βουλγαρία, από την Αυστρία ή τη Γαλλία, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η οικονομική εφημερίδα "Παρί", με τίτλο, "οι Έλληνες τουρίστες θα έρχονται στη Βουλγαρία παρά την κρίση", αναφέρει ότι, "το Πάσχα θα αποτελέσει την πρώτη ένδειξη για το ελληνικό τουριστικό ενδιαφέρον προς τη Βουλγαρία".

"Οι ξενοδόχοι και οι υπάλληλοι σε τουριστικά γραφεία δεν συμφωνούν με τους ισχυρισμούς ότι, λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης και τα συρρικνωμένα προσωπικά έσοδα οι γείτονές μας θα μειώσουν τις επισκέψεις τους στη Βουλγαρία και πιστεύουν ότι οι Έλληνες τουρίστες δεν θα σταματήσουν να έρχονται στη χώρα", σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, η πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βουλγαρία, Δανάη- Μαγδαληνή Κουμανάκου, υπήρξε κατηγορηματική ότι, λόγω της εγγύτητας των δύο κρατών ίσως περισσότεροι Έλληνες θα έρχονται στη Βουλγαρία.

Με τίτλο "Διακοπές στην Ελλάδα με 9 ευρώ τη διανυκτέρευση", η εφημερίδα "24 Ωρες" τονίζει ότι, "η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ξένος εκθέτης στη φετινή τουριστική έκθεση στη Σόφια, καθώς μόνο το κρατικό περίπτερό της, στο οποίο παρουσιάζονται οι διαφορετικές τουριστικές περιοχές, καταλαμβάνει έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων".

Στο περίπτερο αυτό, όπως επισημαίνεται, προσφέρονται πληροφορίες για οργάνωση διακοπών τόσο σε φθηνά κάμπινγκ στη Χαλκιδική, όσο και στα νησιά του Αιγαίου.

Διανυκτερεύσεις για 9 ευρώ το άτομο καθ' όλη την καλοκαιρινή εποχή προσφέρουν τουριστικά γραφεία στη Βόρεια Ελλάδα. Η τιμή αυτή δεν ισχύει μόνο στην έκθεση, αλλά για όλο το καλοκαίρι, όπως διαβεβαίωσαν από την εταιρία "Φίλος" της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές, όμως, είναι για ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων.

"Γενικά, οι Έλληνες ξενοδόχοι διατηρούν τις περσινές τιμές. Ωστόσο, προσφέρουν και εκπτώσεις 30% της τιμής για εγγραφές έως τα τέλη Απριλίου" , καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10076

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails