AdSenseBanner

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Διακοπές στην Ελαφόνησο - ξενοδοχείο 9 Μούσες


Στην Ελαφόνησο θα βρείτε φούρνους με υπέροχα προϊόντα, ζαχαροπλαστείο, καφετέριες-μπαράκια, πανέμορφες ταβέρνες πάνω στο λιμανάκι, ουζερί με υπέροχους μεζέδες, καθώς και Super και Mini Marketς. Επίσης καθημερινά, έρχεται Τύπος και Περιοδικά.

Οι αποστάσεις για τις παραλίες είναι κοντινές με ασφαλτοστρωμένους δρόμους, χρειάζεστε όμως μεταφορικό μέσο. Στην περίπτωση που δεν έχετε, υπάρχουν τοπικά καραβάκια που σας πάνε το πρωί και έρχονται και σας παίρνουν το απόγευμα.

Επίσης υπάρχει περιφερειακό ιατρείο στον οικισμό και διάφορα μαγαζάκια για τα ψώνια σας.
Δεν έχει τράπεζα, ενοικιαζόμενα μηχανάκια ή αυτοκίνητα. Υπάρχει όμως βενζινάδικο και από φέτος υπάρχει και φαρμακείο.

Είναι ένα μικρούλικο πανέμορφο νησάκι βγαλμένο από τα παραμύθια, με θαυμάσιους ανθρώπους οι οποίοι σε κάνουν να αισθάνεσαι όπως στον τόπο σου.

Στην Ελαφόνησο μπορείτε να έρθετε από την Αθήνα οδικώς μέσω εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Μετά την Κόρινθο κάνετε αριστερά ακολουθώντας τις σημάνσεις για Τρίπολη. Αφού περάσετε την Τρίπολη πάντα κινούμενοι επί της εθνικής συναντάτε τις πινακίδες προς Σπάρτη. Φθάνοντας στη Σπάρτη ακολουθείτε τις πινακίδες προς Μονεμβασία - Νεάπολη. Μετά το στρατόπεδο συναντάτε το νέο δρόμο (έχει γίνει γέφυρα ) προς Μονεμβασία - Νεάπολη ο οποίος θα σας βγάλει στη Σκάλα Λακωνίας.

Μετά την Σκάλα υπάρχουν 2 διαδρομές.

Η πρώτη διαδρομή είναι Μολάοι - Μονεμβασία. Στη διασταύρωση Μονεμβασία - Νεάπολη, κάνετε δεξιά για Νεάπολη και λίγο πριν την Νεάπολη, δεξιά για Ελαφόνησο. Τη διαδρομή αυτή ακολουθούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τα φορτηγά και συνήθως έχει αρκετή κίνηση.

Η δεύτερη διαδρομή την οποία προτείνουμε ως πιο ευχάριστη και πιο γρήγορη είναι η εξής: Μετά την Σκάλα Λακωνίας κάνετε δεξιά για Έλος, και περνάτε τα χωριά Αστέρι - Γλυκόβρυση - Ελαία - Ασωπό - Παπαδιάνικα - Δαιμονιά. Μετά κάνετε δεξιά για Νεάπολη. Στη συνέχεια θα βρείτε ταμπέλες για Ελαφόνησο. Ακολουθώντας τις ταμπέλες φθάνετε στο χωριό Αγ.Γεώργιος. Εκεί στρίβετε δεξιά για Βιγγλάφια και Πούντα όπου παίρνετε το Φέρυ για την Ελαφόνησο. Η διαδρομή με το φέρυ είναι περίπου 10-15 λεπτά και τα δρομολόγια το καλοκαίρι είναι συνεχόμενα.

Από τον Πειραιά με πλοίο ή δελφίνι (συμβουλευτείτε το λιμεναρχείο τηλ.27340 22228 αν θα υπάρξουν δρομολόγια φέτος) μέχρι την Νεάπολη Λακωνίας και μετά οδικώς έως την Πούντα για να περάσετε απέναντι με τα τοπικά Ferry-boats και καραβάκια όπου το καλοκαίρι έχουν συχνά και τακτά δρομολόγια.

Επίσης μπορείτε να έρθετε από Χανιά Κρήτης με πλοίο για Γύθειο και μετά οδικώς μέσω της ίδιας διαδρομής από Σκάλα Λακωνίας.

Εκδρομές - Αξιοθέατα:

Από την Ελαφόνησο υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που προσφέρονται για ημερήσιες ή συντομότερες εκδρομές

Μονεμβασιά. Περίπου 1 ώρα διαδρομή από Ελαφόνησο οδικώς για το πανέμορφο Κάστρο της Μονεμβασιάς με τα γραφικά σοκάκια και την καταπληκτική θέα.


Κύθηρα. Περίπου μια ώρα απο την Νεάπολη για τα Κύθηρα με τα υπέροχα παραθαλάσσια χωριά όπως το Διακόφτι, τον Aβλέμονα, το Καψάλι, και την Αγία Πελαγία.

Από τη Νεάπολή μπορείτε να επισκεφθείτε τα πανέμορφα χωριουδάκια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή:

Το δροσερό Λάχι με τα μεγάλα πλατάνια, το Παραδείσι, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγιάς και το λαογραφικό μουσείο, την Καστανιά με τον ιερό ναό του Ταξιάρχη με τις πανέμορφες αγιογραφίες. Αν πάτε στην Καστανιά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νεοανακαλυφθέν σπήλαιο της Καστανιάς με τους θαυμάσιους σταλαγμίτες και σταλακτίτες που βρίσκεται στον Αγ.Ανδρέα.

Επίσης υπέροχα μικρά χωριουδάκια για μπάνιο και φρέσκο ψάρι κοντά στην Ελαφόνησο είναι ο Αρχάγγελος, ο Προφήτης Ηλίας (το προτείνουμε), τα Πλύτρα και άλλα.

Διαμονή στην Ελαφόνησο: Ξενοδοχείο 9 Muses


Υπάρχει καθημερινή καθαριότητα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν κουζινάκι, ψυγείο, τηλεόραση, είναι κλιματιζόμενα (Air Condition & ανεμιστήρας), άνετα, με τηλέφωνο και υπέροχο μπάνιο.

Είναι κατασκευασμένα το 2001 και έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα, τα υφάσματα, τα έπιπλα, ακόμα και στα είδη οικιακής χρήσης.
Το ξενοδοχείο διαθέτει reception και πισίνα.

Υπάρχουν πολυθρόνες καθώς και τραπεζάκια στους κοινόχρηστους χώρους.
Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν μερικές όψεις του ξενοδοχείου.
Τηλ.: 27340.61345
Fax : 27340.61346
Αθήνα : 210.7522370

Διεύθυνση
Ελαφόνησος Λακωνίας

πηγή: http://www.hotelhellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails