AdSenseBanner

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα



Αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα αναμένει για το 2010 σε σχέση με το 2009 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Πολιτισμού Γιώργος Πουσαίος. Όπως τόνισε ο κ. Πουσαίος, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Tourism & Property in Crete "Προοπτικές του κρητικού τουρισμού το 2010", που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι άγνωστο ακόμη αν η εν λόγω άνοδος θα συνοδευτεί και με αύξηση των εσόδων.

Ο κ. Πουσαίος που κήρυξε την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου, σημείωσε ότι ήδη αναδιαμορφώνεται το ΕΣΠΑ για τον τουρισμό προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διευκόλυνση του επενδυτικού πλαισίου για τον τουρισμό με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό ιδρύεται διεύθυνση υποδοχής επενδύσεων στο υπουργείο Πολιτισμού Τουρισμού. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου πρόσθεσε ότι η διαφημιστική δαπάνη προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό θα είναι περιορισμένη εξ αιτίας των υψηλών χρεών του ΕΟΤ.

Tο συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία Real Events AE και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Περισσότεροι από 210 τουριστικοί επιχειρηματίες και ξενοδόχοι έδωσαν το παρόν ενώ στο συνέδριο παρευρέθηκε σύσσωμη η πολική και πολιτειακή ηγεσία του νομού.

Χαιρετίζοντας το Συνέδριο η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη, ανέπτυξε τις δράσεις της νομαρχίας στον τουρισμό τονίζοντας ότι η Κρήτη είναι περιοχή ιδιαίτερα ευνοημένη για τις φυσικές της ομορφιές, το ήπιο κλίμα και την πολιτιστική κληρονομιά. Το στοίχημα για τον ολοκληρωμένο προορισμό Κρήτη είναι να κατορθώσει να υλοποιήσει δωδεκάμηνο τουρισμό συνδέοντας τους δύο βασικούς μοχλούς της κρητικής οικονομίας που είναι ο αγροικός τομέας και ο τουρισμός.

Ανάλυση για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού παρουσίασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης υπογραμμίζοντας την ανάγκη προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού για την Ελλάδα με αναφορά σε παραδείγματα ειδικών μορφών τουρισμού που εφαρμόζονται με επιτυχία σε δυτικοευρωπαϊκα κράτη, η υλοποίηση των οποίων θα επιτρέψει στην Κρήτη να επιτύχει δωδεκάμηνο τουρισμό.

Τέλος ο τ. υπουργός Τουρισμού Νίκος Σκουλάς ανέφερε οτι ο κρητικός τουρισμός βρίσκεται σε ένα αποφασιστικής σημασίας σταυροδρόμι που απαιτεί να επανατοποθετηθεί στην τουριστική αγορά παράγοντας και προσφέροντας ένα εμπλουτισμένο, θεματικό τουριστικό προϊόν (activity oriented tourism) σε ομάδες με ποικίλα ενδιαφέροντα, που ταυτόχρονα είναι και οικονομικά πιο αποδοτικές.

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/news.php?id=10052

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails