AdSenseBanner

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: "Αναφορικά με τον περιορισμό του Αll inclusive στο νέο αναπτυξιακό νόμο, δείχνει ότι κάποιοι σκέπτονται και σχεδιάζουν, αγνοώντας προκλητικά τα οφέλη του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Οικονομίας και της χώρας γενικότερα"


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα τον περιορισμό του συστήματος “all inclusive” στο νέο αναπτυξιακό νόμο, δείχνει ότι κάποιοι σκέπτονται και σχεδιάζουν, αγνοώντας προκλητικά τα οφέλη του Ελληνικού Τουρισμού, της Ελληνικής Οικονομίας και της χώρας γενικότερα.

Η «φαεινή ιδέα» να μπει ο Ελληνικός Τουρισμός σε έναν ιδιότυπο αυτοπεριορισμό, σηκώνοντας τείχη απομονωτισμού από τον υπόλοιπο κόσμο, δείχνει απόλυτη άγνοια των τάσεων που διαμορφώνονται στην παγκόσμια τουριστική αγορά, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είναι το σύστημα “all inclusive”.

Ο προτεινόμενος τουριστικός απομονωτισμός, αν εφαρμοζόταν, θα είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση των τουριστικών μας προϊόντων προς όφελος γειτονικών ανταγωνιστικών χωρών, που θα απορροφούσαν το μερίδιο της αγοράς, που εμείς θα απεμπολούσαμε .

Οι αντιαναπτυξιακές προτάσεις του κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού είναι επικίνδυνες. Βλάπτουν σοβαρά τον Ελληνικό Τουρισμό και υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική του. Γι’ αυτό ζητάμε να αποσυρθούν άμεσα».

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails