AdSenseBanner

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αυστραλία: Το Eλληνικό ασσύρτικo


Στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αυστραλών για τα ελληνικά κρασιά αναφέρεται ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Australian Financial Review», με τίτλο "Έντονο και αψύ προϊόν μόχθου".

Ο συντάκτης Τιμ Γουάιτ (Tim White) συνομιλεί για το θέμα με δύο 'Eλληνες οινοπαραγωγούς, τους Στέλιο Μπουτάρη και Γιάννη Παρασκευόπουλο, επικεφαλής των κτημάτων Κυρ-Γιάννης και Γαία αντίστοιχα, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αυστραλία, και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ποικιλία ασσύρτικο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως "χυμός των βράχων".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο οινοπαραγωγοί προέρχονται από τη Νεμέα και τη Νάουσα, δύο περιοχές όπου παράγονται τα καλύτερης ποιότητας ερυθρά ελληνικά κρασιά. Και οι δυο παραγωγοί ενδιαφέρονται για το κρασί της Σαντορίνης, ενώ εξάγουν όλο και περισσότερα κρασιά στην Αυστραλία, τα οποία βρίσκει πλέον κανείς σε εστιατόρια και μπαρ, όπως το «Press Club» του ομογενούς σεφ Γιώργου Καλομπάρη. Αν και η Αυστραλία δεν είναι βασικός προορισμός των ελληνικών κρασιών - κύριοι προορισμοί είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ- το ενδιαφέρον αυξάνεται τόσο για εισαγωγές κρασιών όσο και για καλλιέργεια ελληνικών ποικιλιών. Ήδη, το ασσύρτικο έχει αρχίσει να καλλιεργείται στην περιοχή Κλερ Βάλεϊ (Clare Valley) της Νότιας Αυστραλίας.

Το γεγονός είναι "μουσική στα αυτιά μας", σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, ο οποίος βλέπει θετικά την εξαγωγή της ελληνικής ποικιλίας και την καθιέρωση ενός ελληνικού όρου στη διεθνή αγορά κρασιού.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails