AdSenseBanner

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα οι αφίξεις Ιταλών λέει ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη


Τους εκπροσώπους του Τύπου συνάντησε ο έλληνας πρέσβης στη Ρώμη, Μιχάλης Καμπάνης, με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας επικοινωνιακής εκστρατείας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού υπό το γενικό τίτλο «You in Greece».

Συνομιλώντας με εκπροσώπους της «RAI», των ειδησεογραφικών πρακτορείων Ap Com και Ansa και τουριστικών περιοδικών, ο κ. Καμπάνης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, ώστε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες, που παρέχονται στους ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα, ιδίως ακτοπλοϊκώς, χρησιμοποιώντας τα λιμάνια των Πατρών και της Ηγουμενίτσας».

Σχετικά με την τουριστική κίνηση, ο έλληνας πρέσβης σημείωσε ότι «οι αφίξεις επισκεπτών από την Ιταλία, όπως και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, κινούνται σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα». Σε ερώτηση, δε, από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, περί μείωσης τουριστών στη Ρόδο, τον περασμένο Ιούνιο -όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ των δικτύων Bbc και Al Jazeera- ο κ. Καμπάνης απάντησε ότι «η αναφορά έγινε σε μια περίοδο, που είχε επηρεασθεί άμεσα από τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της τράπεζας Μarfin, στην Αθήνα».

Σχετικά με τη γενικότερη προσπάθεια, που καταβάλλεται για την αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας, ο έλληνας πρέσβης εξήγησε ότι «περιστέλλονται σαφώς οι δαπάνες του δημοσίου και λαμβάνονται μέτρα για το ασφαλιστικό, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη».

Ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Ρώμη, Μάριος Σκληβανιώτης, τόνισε ότι ο τουριστικός τομέας αντιστοιχεί σε ποσοστό 18% του ελληνικού ΑΕΠ και η Ιταλία είναι μια πολύτιμη αγορά για την Ελλάδα, από τη στιγμή που οι αφίξεις ιταλών τουριστών στη χώρα βρίσκονται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, ύστερα από εκείνες των Γερμανών και των Βρετανών.

«Τόσο οι παραδοσιακοί προορισμοί, όσο και οι κρατήσεις με πτήσεις "last minute" (της τελευταίας στιγμής) κερδίζουν και φέτος την προτίμηση των Ιταλών», τόνισε ο κ. Σκληβανιώτης.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, στη Ρώμη, Βίκη Μαρκάκη, σημείωσε ότι «ο ιταλικός Τύπος, τους μήνες αυτούς, δεν υπήρξε εχθρικός προς την Ελλάδα, αλλά αυτό, στο οποίο στοχεύουμε, είναι η όσο γίνεται αμεσότερη επαφή των δημοσιογράφων με την ελληνική πραγματικότητα, ώστε να μην αναπαράγονται αναληθή και μεμονωμένα δημοσιεύματα».

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails