AdSenseBanner

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος ζητά την διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα - Αλεξάνδρεια


του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα

Την παράκληση όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και ιδιαίτερα των παροίκων που ζουν στην Αλεξάνδρεια, μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος για την διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα - Αλεξάνδρεια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές" αναμένεται να διακόψουν την εν λόγω γραμμή από τις 19 Ιουλίου, η οποία πάντως λειτουργεί εδώ και χρόνια με αρκετά καλή πληρότητα, γεγονός που θεωρείται πλήγμα και για τους αλεξανδρινούς παροίκους, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν πλέον στο Κάιρο για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία που είχε τις περασμένες μέρες με τον κ. Βγενόπουλο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επεσήμανε την τεράστια σημασία που έχει η πόλη της Αλεξάνδρειας τόσο γιατί αποτελεί την έδρα του δευτερόθρονου Πατριαρχείου όσο και την έδρα της ιστορικότερης ελληνικής παροικίας στο εξωτερικό, με πολλές επισκέψεις τουριστών καθόλη την διάρκεια του έτους, γεγονός που κρατούσε σε αρκετά υψηλή πληρότητα τις αεροπορικές πτήσεις της Ολυμπιακής για την Αλεξάνδρεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Βγενόπουλος υποσχέθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που θα έχει ο αερομεταφορέας στο πλαίσιο του μελλοντικού προγράμματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympic Air, "η Αιγυπτιακή αγορά παραμένει στρατηγικής σημασίας για την Olympic Air και η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να αξιολογεί την πιθανή επανενεργοποίηση του δρομολογίου στο προσεχές μέλλον".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails