AdSenseBanner

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η γοητεία των Πρεσπών στον Τύπο της Δανίας


Γοητευμένος από τη γαλήνη και την ηρεμία που προσφέρει το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πρεσπών εμφανίζεται ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Jyllands Posten” της Κοπεγχάγης, Lars Attrup, σε άρθρο του, με τίτλο «Καμία ελληνική τραγωδία εδώ».

Η εκδρομή του Δανού δημοσιογράφου ξεκίνησε από την Καστοριά, η οποία θεωρείται, λόγω της λίμνης και της αρχιτεκτονικής της, ως μία από τις ωραιότερες ελληνικές πόλεις. Επίσης, η πόλη έχει πλούτο, ο οποίος οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί το κέντρο της εμπορίας γουναρικών της νότιας Ευρώπης.


Με βάση την πόλη της Καστοριάς, ο δημοσιογράφος ταξίδεψε στην περιοχή της Μικρής και της Μεγάλης Πρέσπας, οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.


Στην περιοχή αυτή εκτείνεται και εθνικό πάρκο, του οποίου η χλωρίδα και η πανίδα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.


Και συνεχίζει: «Το τοπίο, το οποίο αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής είναι μοναδικό, ενώ η εκδρομή είναι κατάλληλη και για τα παιδιά, τα οποία συναρπάζονται με τη θέα των ζώων, τα οποία συναντούν. Η Ελλάδα μπορεί να πλήττεται από την οικονομική κρίση και την πολιτική αναταραχή, φαίνεται, όμως, ότι κάποιες περιοχές της μένουν ανέγγιχτες, ενώ ο χρόνος δεν τις έχει αλλοιώσει. Η περιοχή των Πρεσπών προσφέρει στον επισκέπτη ηρεμία και επαφή με μία ειδυλλιακή Ελλάδα».


Το άρθρο συνοδεύεται από πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την διαμονή και τη μετακίνηση στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails