AdSenseBanner

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αλλαγή του κλίματος στις ελληνογερμανικές σχέσεις στον τουριστικό τομέα’


Για ‘αλλαγή του κλίματος στις ελληνογερμανικές σχέσεις στον τουριστικό τομέα’ μιλά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά το ταξίδι του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη στο Βερολίνο και τις συναντήσεις που είχε εκεί με τον Γερμανό υφυπουργό Τουρισμού Ernst Burgbacher, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του γερμανικού κοινοβουλίου Klaus Brahmig και τους εκπροσώπους του προεδρείου της γερμανο-ελληνικής ομάδας φιλίας του κοινοβουλίου της Γερμανίας.

Ενδιαφέρον έχει η ειδική συμφωνία μεταξύ των υφυπουργών των δύο χωρών περί άμεσης εξειδίκευσης και υλοποίησης του περιεχομένου της κοινής ανακοίνωσης του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αφού αυτή θα περιέχει και θέματα τουρισμού. Από την πλευρά του ο κ.Νικητιάδης ζήτησε να συμπεριληφθούν στην ομάδα εργασίας που θα συσταθεί για την υλοποίηση της συμφωνίας του ανακοινωθέντος αυτού, σειρά θεμάτων επί των οποίων έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία η Γερμανία. Μεταξύ αυτών, είναι η κατάρτιση δορυφορικών λογαριασμών και παρατηρητηρίων τουρισμού, καθώς και προτάσεις για την ανάπτυξη του λεγόμενου ‘συνεδριακού τουρισμού’ στην Ελλάδα. Στη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμα τις προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου που πρόκειται να κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή, ενώ ο Έλληνας υφυπουργός πρότεινε και την κήρυξη από κοινού με τον Γερμανό ομόλογό του της έναρξης των εργασιών της επιτροπής που θα υλοποιήσει τη συμφωνία Παπανδρέου-Μέρκελ.

Στη συνάντησή του με τον κ.Brahmig, ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ζήτησε την μεσολάβησή του στους διοργανωτές μεγάλων τουριστικών εκθέσεων, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα τιμώμενη χώρα, ενώ από την πλευρά του ο Γερμανός βουλευτής δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό της χώρας μας και είναι έτοιμος να βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί. Αποφασίστηκε μάλιστα μία κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Τουρισμού των δύο χωρών σύντομα στην Αθήνα, με τον κ.Brahmig να αποδέχεται την πρόσκληση φιλοξενίας που του απηύθυνε ο Έλληνας αξιωματούχος για διακοπές στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της ελληνικής προσπάθειας για αντιστροφή του κλίματος που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της χώρας μας, ο κ.Νικητιάδης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του προεδρείου της γερμανο-ελληνικής ομάδας φιλίας, οι οποίοι και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για διοργάνωση ημερίδας για τον ελληνικό τουρισμό στη Γερμανία. Εκεί, θα προσκληθούν και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της χώρας τους, ενώ η συγκεκριμένη ομάδα φιλίας απέστειλε και επιστολή στον Έλληνα Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, εκφράζοντας τη διάθεσή της να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γερμανία ο Έλληνας υφυπουργός, ανέλυσε την μοναδικότητα της χώρας μας ως προορισμό, καθώς και τη φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου για αποζημίωση τουριστών σε περίπτωση καθυστέρησης της επιστροφής στην πατρίδα τους λόγω κινητοποιήσεων ή άλλων έκτακτων αναγκών. Ξεκαθάρισε δε για πολλοστή φορά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν πωλείται ούτε σπιθαμή ελληνικής γης, απαντώντας έτσι και σε σχετικά δημοσιεύματα περί πώλησης ελληνικών νησιών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο τέλος, ο κ.Νικητιάδης μίλησε και σε συγκέντρωση ομογενών, ενημερώνοντάς τους για τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση σε θέματα τουρισμού, καθώς και για την προσπάθειά της για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που είχε δημιουργηθεί από μερίδα γερμανικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails