AdSenseBanner

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Νικητιάδη με Αυστριακή υφυπουργό Οικονομίας


Τη συμπαράσταση της αυστριακής κυβέρνησης στη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό, εξέφρασε η Αυστριακή υφυπουργός Οικονομίας αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Κριστίνε Μάρεκ, στις συνομιλίες που είχε στη Βιέννη με τον Έλληνα υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος έχει επαφές στην αυστριακή πρωτεύουσα με στόχο τη στήριξη και προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Στις συνομιλίες, ο κ. Νικητιάδης ανέπτυξε στην Αυστριακή υφυπουργό τη νέα στρατηγική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για την καθιέρωση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής χωριστά.

Σε μια σειρά διαδοχικών επαφών του με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στην Αυστρία, εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών, ο Έλληνας υφυπουργός ζήτησε μια παράταση της λειτουργίας των αεροπορικών πτήσεων προς τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και πέραν του Σεπτεμβρίου που θεωρητικά λήγει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος.

Ειδικότερα στους εκπροσώπους της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας «Λάουντα», ο κ. Νικητιάδης πρότεινε να δημιουργήσουν ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα για την Αθήνα με την ευκαιρία των εκδηλώσεων, το ερχόμενο φθινόπωρο στον Μαραθώνα, για τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, του ιστορικού γεγονότος που καθόρισε τη μετέπειτα πορεία της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στο κτήριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, με τη συμμετοχή πάνω από 30 γνωστών εκπροσώπων αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης, ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική της κυβέρνησης για τον Τουρισμό και στη σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο νομοσχέδιο που θα φέρει τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για την κάλυψη των εξόδων σε όσους ταξιδιώτες παραμένουν παρά τη θέλησή τους στη χώρα, εξαιτίας κινητοποιήσεων ή άλλων γεγονότων.

Κατά την επίσκεψή του στην ελληνοορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας, στην οποία στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό, στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης, ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους ιστορικούς χώρους από τον Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ με τον οποίο και συζήτησε τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης κ. Μιχαήλ, ευχαρίστησε για την επίσκεψη-προσκύνημα στους χώρους στους οποίους, όπως επισήμανε, «γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Νέου Ελληνικού Κράτους» και συνεχάρη τον κ. Νικητιάδη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή του την οποία χαρακτήρισε ως πραγματική σταυροφορία, μια αποστολή όχι πολύ ευχάριστη, που, όπως είπε, ο υφυπουργός και η κυβέρνηση προσπαθούν να φέρουν σε πέρας κάτω από τα χειρότερα δεδομένα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρακάθισε το μεσημέρι σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία, Παναγιώτης Ζωγράφος, στη διάρκεια του οποίου αντάλλαξε απόψεις με την Ελληνίδα βουλευτή στην τοπική Βουλή του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης και αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στη Βιέννη, Μαρία Βασιλάκου, γύρω από την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών σε ταξιδιώτες που επισκέπτονται τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails