AdSenseBanner

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Aegean Airlines μέλος του δικτύου Star Alliance


ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα – 30 Ιουνίου 2010 – Κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα σήμερα στην Αθήνα, η Aegean Airlines έγινε δεκτή στο δίκτυο της Star Alliance, ως το 28ο μέλος της.

Ο κύριος Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines, δήλωσε: «Η είσοδός μας στη Star Alliance αποτελεί τιμή και σημαντική ευκαιρία για την Aegean. Από σήμερα, οι επιβάτες μας θα απολαμβάνουν την αναγνώριση, τα προνόμια που προσφέρει στους πιστούς της πελάτες, καθώς και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τις οποίες φημίζεται η Star Alliance. Ταυτόχρονα, προστίθεται ένα ’αστέρι’ στον ταξιδιωτικό χάρτη, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι υπηρεσίες και η πρόσβαση στην Ελλάδα έχουν βελτιωθεί κατά μεγάλο βαθμό».

Η Aegean Airlines ολοκλήρωσε τη διαδικασία ένταξης και αναβάθμισης του συστήματός της μέσα σε 12 μόλις μήνες από το Μάιο του 2009, όταν η Star Alliance έκανε δεκτή την αίτηση ένταξή της.

Ο κύριος Jaan Albrecht, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: «Η Aegean φέρνει την πλούσια εμπειρία της και το εκτεταμένο δίκτυο εσωτερικών και διεθνών δρομολογίων της στην οικογένεια της συμμαχίας. Τα μέλη της συμμαχίας θεωρούν την Ελλάδα σπουδαία ταξιδιωτική αγορά, όπου η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε σημαντικό κόμβο με αυξημένες πτήσεις σύνδεσης. Η Aegean αποτελεί ήδη υπολογίσιμο παίκτη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είμαστε βέβαιοι ότι η είσοδός της στη Star Alliance θα βοηθήσει στην περαιτέρω επέκτασή της».

Σύνδεση της Ελλάδας με τον κόσμο
Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα διαθέτει στρατηγική σημασία καθώς αποτελεί το κυριότερο σημείο πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα νοτιοανατολικά. Με την Aegean, το δίκτυο της Star Alliance προς/από/εντός Ελλάδας καλύπτει τώρα περισσότερες από 1.500 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 69 προορισμούς σε 27 χώρες.

Επιπλέον, οι μεγάλες ελληνικές κοινότητες που βρίσκονται διάσπαρτες σε περισσότερες από 100 χώρες – όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Γερμανία και ο Καναδάς – θα απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη που τους προσφέρει μια αεροπορική συμμαχία όποτε επισκέπτονται φίλους και συγγενείς.

Επίσης, η επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας θα είναι σε θέση να επωφελείται από τα προνόμια του προγράμματος Συχνών Επιβατών της Star Alliance, τόσο σε πτήσεις εσωτερικού όσο και σε δρομολόγια πολλαπλών μεταφορέων όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη ή όταν πραγματοποιούν υπερπόντια ταξίδια.

Η Ελλάδα αποτελεί συγχρόνως σημαντική αγορά συναντήσεων και συνεδρίων. Ως εκ τούτου, η ένταξη της Aegean στα προγράμματα της Star Alliance Convention Plus και Meetings Plus θα παρέχει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ευκολότερη πρόσβαση σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα
Η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς διακοπών. Η Aegean θα προσφέρει απευθείας πτήσεις σε πάνω από 17 εγχώριους προορισμούς, ενώ ταυτόχρονα με την ένταξή τους στα προγράμματα της Star Alliance Europe Airpass και Round-the-World Fare, οι πτήσεις προς τους προορισμούς αυτούς θα διατίθενται πλέον σε πολύ ελκυστικές τιμές. Παρομοίως, οι τακτικοί επιβάτες θα μπορούν να εξαργυρώνουν τα μίλια τους και να ταξιδεύουν σε ένα μεγάλο αριθμό νέων προορισμών του δικτύου της Star Alliance.

Η εισηγμένη Aegean Airlines ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από περίπου 11 χρόνια και σήμερα διαθέτει ένα στόλο 30 αεροσκαφών, ενώ καλύπτει συνολικά 54 εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια, με περισσότερες από 150 πτήσεις την ημέρα. Συγκεκριμένα, εκτελούνται 26 δρομολόγια εντός Ελλάδας και 28 δρομολόγια εξωτερικού. Από το 2008, η Aegean αποτελεί τη μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη Star Alliance:
Το δίκτυο της Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, με σκοπό να προσφέρει παγκόσμια πρόσβαση, αναγνώριση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στους πελάτες της. Η αποδοχή της από την αγορά αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες βραβεύσεις της, όπως με το Air Transport World Market Leadership Award και την ψήφισή της ως Best Airline Alliance από το περιοδικό Business Traveller και την Skytrax. Τα μέλη της είναι οι εταιρίες: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Bluel, bmi, Brussels Airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAM Airlines, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United and US Airways. Η Air India έχει ανακοινωθεί ως μελλοντικό μέλος. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει πάνω από 21.200 καθημερινές πτήσεις σε 1.172 προορισμούς σε 181 χώρες.

Σχετικά με την Aegean Airlines:
Η Aegean Airlines είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας. Το 2009 μετέφερε 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2008. Η εταιρία έχοντας παραλάβει ήδη 22 ολοκαίνουργια Airbus Α320/321 λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 30 αεροσκαφών. Στην πορεία των 10 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τoν European Regions Airline Association (ERA) σε αναγνώριση της απόδοσής της, της εμπορικής επιτυχίας και της αφοσίωσής της στην ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η εταιρία έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο μεγαλύτερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Τέλος, έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο Skytrax World Airline ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για το 2009.
Τον Φεβρουάριο του 2010, οι μέτοχοι της Aegean και της προσφάτως ιδιωτικοποιημένης και με ανανεωμένο στόλο Olympic Air κατέληξαν σε μια συμφωνία, η οποία, εφόσον εγκριθεί από τις κοινοτικές αρχές, θα οδηγήσει στη συγχώνευση των δύο εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails