AdSenseBanner

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

InterContinental: Πτώση μεγεθών στο έτος χρήσης

Σημαντική πτώση σημείωσαν τα κέρδη της InterContinental στο σύνολο του έτους, με τη διοίκηση της εταιρείας να κάνει λόγο για δυσμενείς συνθήκες παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις των τελευταίων μηνών.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, βάσει αριθμού δωματίων, ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, το μέγεθος που κυρίως εξετάζουν οι αναλυτές, σημείωσαν πτώση 34% στα 363 εκατ. δολάρια, έναντι 549 εκατ. δολαρίων στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Cosslett τόνισε ότι σημειώθηκε βελτίωση στο τέταρτο τρίμηνο και η πληρότητα των ξενοδοχείων σταθεροποιήθηκε. «Ωστόσο, οι χρεώσεις συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις και αναμένουμε η δραστηριότητα να συνεχίζει να εμφανίζει δυσκολίες μέχρι να αυξηθεί ο αριθμός των επαγγελματικών ταξιδιών», πρόσθεσε ο CEO.

Τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους περιορίστηκαν στα 213 εκατ. δολάρια, από 262 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν στα 1,54 δισ. δολάρια, από 1,9 δισ. δολάρια.

πηγή: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=908750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails