AdSenseBanner

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Μείωση κατά 5% των κατωτάτων τιμών για τα ξενοδοχεία αποφάσισε το Ξ.Ε.Ε.


Μείωση κατά 5% των κατωτάτων ορίων τιμών των ξενοδοχείων για το έτος 2010 αποφάσισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.E.E. στη σημερινή, 2η συνεδρίασή του. Με την απόφασή του αυτή, το ΞΕΕ παρέχει στους ξενοδόχους σαφή κατεύθυνση τιμολογιακής πολιτικής, ώστε να υπολογίσουν τις σταθερές τιμές τους με τρόπο, που να ευνοεί την προσέλκυση, όσον το δυνατόν μεγαλύτερης ζήτησης, σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης του ευρωπαϊκού και μεσογειακού τουρισμού, χωρίς, όμως, να θίγεται το επίπεδο και η σύνθεση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, δίνει ένα εξίσου σαφές μήνυμα στις αγορές-πηγές του τουριστικού μας ρεύματος, ότι η Ελλάδα συγκρατεί τις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών της σε λογικά επίπεδα, επίπεδα απόλυτα αντίστοιχα με την αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ως γνωστόν, οι κατώτατες τιμές για τα ξενοδοχεία ορίζονται, ανά κατηγορία, κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού, που εποπτεύει του Τουρισμού, μετά από εισήγηση του ΞΕΕ. Ο ρόλος τους είναι η αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών ξενοδοχείων. Αποτελούν επίσης τη βάση για την εκ μέρους των ξενοδοχείων δήλωση των σταθερών τιμών, τις οποίες υποβάλλουν προς έγκριση και εισπράττουν από την πελατεία τους.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ξ.Ε.Ε, καθώς και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει στο προσεχές διάστημα η νέα διοίκηση. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για δράσεις και παρεμβάσεις της Διοίκησης από 15/1-10/2, παρουσιάστηκε η Στρατηγική της νέας Διοίκησης, καθώς και η νέα Επικοινωνιακή πολιτική του Ξ.Ε.Ε. Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε την ονομασία της αίθουσας συμβουλίων του Ξ.Ε.Ε. αίθουσα Ανδρέα Κόττα, στη μνήμη του γνωστού επί σειρά ετών αντιπροέδρου του, ενώ ενέκρινε οικονομική ενίσχυση των σεισμοπαθών της Αϊτής μέσω της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης UNICEF.

Με αφορμή την συνεδρίαση του Ξ.Ε.Ε., η υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε: «Ο ρόλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας για θέματα ξενοδοχίας είναι ξεχωριστός αλλά και καίριος. Η επιθυμία συνεργασίας από την πλευρά μου, αλλά και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας είναι ειλικρινής και ισχυρή». Αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του νόμου για τη λειτουργική νομιμοποίηση των καταλυμάτων, η υφυπουργός δήλωσε: «Πληροφορούμαι κι εγώ για τις δυσκαμψίες που συχνά παρουσιάζονται από πλευράς των οργάνων της Πολιτείας. Πρέπει να σας πω, ότι σκοπεύουμε να ζητήσουμε από τις σχετικές υπηρεσίες να επιδείξουν ένα πνεύμα καλής προαίρεσης και κατανόησης σε τυχόν σκοπέλους που προκύπτουν. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως και ευαισθησία διαθέτουμε και μέριμνα θα επιδείξουμε».

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή συνεδρίαση ανοίγει το δρόμο σε μια νέα κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση των λειτουργιών και του ρόλου του ΞΕΕ στο σύγχρονο τουριστικό γίγνεσθαι. Ως γνωστόν, ο ελληνικός τουρισμός αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις και δυσκολίες, για το λόγο αυτό είναι αναγκαία και η πολλαπλή μας στόχευση, που επιβάλλεται από τον εντεινόμενο διεθνή τουριστικό και γενικότερα οικονομικό ανταγωνισμό. Πιστεύω ότι στην κοινή αυτή προσπάθεια θα συμμετέχουν όλοι, η Πολιτεία, τα μέλη του ΞΕΕ και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου, ώστε να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο των προσδοκιών μας».

πηγή: http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=9996

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails