AdSenseBanner

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ...


Οι νέοι της Ευρώπης κατακλύζουν τα μουσικά Φεστιβάλ, παρακολουθούν και συμμετέχουν σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, διαλέγουν τις παρέες τους και προετοιμάζονται για εξορμήσεις και συμμετοχή σε καθιερωμένα μεγάλα ευρωπαϊκά γεγονότα.

Γενικότερα, αναζητούν τρόπους απόδρασης από την καθημερινότητα, χαμογελούν, παρά τα όποια προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση-που δεν έχει πλήξει μόνο την χώρα μας-όπως η ανεργία που παρουσιάζει αυξανόμενη τάση σε νεαρές ηλικιακές ομάδες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι προετοιμασίες για το πιο διάσημο Φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, Oktoberfest του Μονάχου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 16 Σεπτεμβρίου είναι η εναρκτήρια ημέρα. Κάθε χρόνο περισσότεροι από έξι εκατομμύρια επισκέπτες καταφθάνουν στην περιοχή για να γιορτάσουν το 16ημερο Φεστιβάλ βαυαρικής μπίρας, που χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 1810.

Ο κάθε παρασκευαστής μπύρας που συμμετέχει κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ κατασκευάζει την δική του τέντα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, και την μουσική του μπάντα. Οι βαυαρικές παραδόσεις αναβιώνουν στη διάρκεια του Φεστιβάλ και έρχονται από τον μεσαίωνα, φολκλορικές παρελάσεις, τουρίστες και ντόπιοι με τις παραδοσιακές στολές, γυναίκες με τα παραδοσιακά φουστάνια και οι άντρες με τα δερμάτινα κοντά παντελόνια.

Φέτος είναι η 177η φορά που γίνεται η γιορτή και ενόψει των 200 χρόνων πραγματοποιούνται διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο Βέλγιο τα εισιτήρια για το Μουσικό φεστιβάλ «Pukkelpop 2010» εξαντλήθηκαν εβδομάδες πριν αρχίσει του Φεστιβάλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σύμφωνα με τους διοργανωτές επισκέπτες από 60 χώρες θα βρεθούν στο Φεστιβάλ που γίνεται σε ένα βελγικό χωριό κοντά στην πόλη Χάσελτ.

Στην Ολλανδία ξεκίνησε η μεγαλύτερη διοργάνωση ανοικτή στο κοινό. Πρόκειται για τις ιστιοπλοϊκές εκδηλώσεις στο Άμστερνταμ, που πραγματοποιούνται κάθε πέντε χρόνια και ξεκίνησαν το 1975 με την ευκαιρία του εορτασμού των 700 ετών «ζωής» της ολλανδικής πρωτεύουσας. Το 2005 παρακολουθήσαν τη διοργάνωση περισσότεροι από 1,8 εκατ άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Πολλές είναι οι παράλληλες πολιτιστικές και αθλητικές που διοργανώνονται ενώ την προσοχή των επισκεπτών έλκουν τα εντυπωσιακά ιστιοφόρα με τα υψηλά κατάρτια καθώς και μοντέρνα πολυτελή ιστιοφόρα που μόλις έχουν κάνει την εμφάνιση στις διεθνή αγορά σκαφών

Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην όμορφη πόλη Σεντ Πόλτεν, 70 χιλιόμετρα περίπου απόστασης από την Βιέννη, ξεκίνησαν τα πάρτι των νέων από όλο τον κόσμο που παρακολουθούν το ετήσιο μουσικό Φεστιβάλ με τον τίτλο «The Frequency Festival 2010» που διοργανώνεται τέτοια εποχή. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την στήριξη των «Πράσινων Εκδηλώσεων της Αυστρίας» που έχουν ως στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργούνται κάμπινγκ με σκηνές που προσφέρουν ποτά και το παραδοσιακό φαγητό όπως λουκάνικα κλπ.

Κείμενο: Αλέκος Λιδωρίκης
Φωτογραφίες: EPA

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι νέοι ανά τον κόσμο είναι η ελπίδα μας. Τους εύχομαι να μην προδώσουν ποτέ τα όνειρα τους και κυρίως να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τους αλλοτριώσει.
    Να συνεχίσουν να διασκεδάζουν και να ονειρεύονται, παράλληλα θα πρέπει να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή, ώστε οι όποιοι ανεγκέφαλοι της οπισθοδρόμησης να αισθάνονται συνεχώς την ανάσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails