AdSenseBanner

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Όταν τα ηφαίστεια θυμώνουν!...


Δείτε το παρακάτω απίστευτο video του National Geographic.Αυτό είναι ένα βίντεο κλιπ που τραβήχτηκε στο ηφαίστειο Unzen στην Ιαπωνία, κατά την διάρκεια της έκρηξης του 1991.
Τον Ιούνιο του 1991, ένα ζευγάρι από παθιασμένους ηφαιστειολόγους, η Katia και ο Maurice Krafft έκαναν γυρίσματα από τις εκρήξεις στο Όρος Unzen.

Οι Krafft ήταν ηφαιστειολόγοι και ήταν γνωστοί και πρωτοπόροι σε μαγνητοσκόπησεις, φωτογράφισεις και ηχογράφησεις ηφαιστείων, ενώ συχνά διέσχιζαν με τα πόδια τις ροές από λάβα. Ο Maurice ήταν διάσημος για αυτό που δήλωσε κάποτε συμπτωματικά μια ημέρα πριν από τον χαμό του "Ποτέ δεν φοβάμαι γιατί έχω δει τόσες πολλές εκρήξεις σε 23 χρόνια που ακόμη και αν πεθάνω αύριο, δεν με νοιάζει».

Πέθαναν μαζί, όταν τους «αγκάλιασαν» οι πυροκλαστικές ροές του όρους Unzen, στην Ιαπωνία, στις 3 Ιουνίου του 1991.

Οι Krafft δέχθηκαν την ορμή των πυροκλαστικών ροών καθώς βιντεοσκοπούσαν. Από την κορυφογραμμή του Unzen ξεχύθηκαν τα ηφαιστειακά υλικά που στέκονταν ακριβώς από πάνω τους. Μαζί τους σκοτώθηκαν ακαριαία, 41 δημοσιογράφοι που κάλυπταν επίσης τις εκρήξεις.



1 σχόλιο:

  1. Θλιβερό γεγονός η απώλεια οποιασδήποτε ζωής, προκλητικό όμως το να αψηφάς τη δύναμη αυτών των φυσικών φαινομένων. Τελικά κάποιοι άνθρωποι ζουν για την τρέλα τους και κάποιοι άλλοι για να προσφέρουν επιστημονική γνώση στην ανθρωπότητα, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους. Η περίπτωση της προσφοράς είναι αλτρουισμός, ο οποίος στην εποχή μας τείνει να εκλείψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails