AdSenseBanner

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Καμένα Βούρλα: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού


Ένα πραγματικό πανηγύρι έχει στηθεί στα Καμένα Βούρλα από 2.500 Προσκόπους από την Ελλάδα και ενήλικους βαθμοφόρους, που γιορτάζουν τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού.

Η προσέλευση των Ελλήνων Προσκόπων από όλα τα σημεία της Ελλάδας, αλλά και αποδήμων από τη Γαλλία, την Αίγυπτο και την Αυστραλία μαζί με Κύπριους Προσκόπους, ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί.

Ακολούθησαν οι απαραίτητες εργασίες εγκατάστασης που μετέτρεψαν το κάμπινγκ του ΕΟΤ σε ένα πολύβουο δημιουργικό μελίσσι.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, όλα ήταν έτοιμα. Πέντε υποκατασκηνώσεις των 500 ατόμων η καθεμία και ένα ογκώδες αριθμητικά, κεντρικό αρχηγείο, με υποδομές διοικητικής μέριμνας, ασφάλειας και παροχής πρωτοβάθμιων ιατρικών υπηρεσιών. Υπηρεσίες που κάνουν ασφαλή και δημιουργική τη ζωή στη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια κατασκήνωση στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Κυριακής σε μια μεγάλη εκδήλωση στην «αρένα», το μεγάλο χώρο εκδηλώσεων που έχει δημιουργηθεί στην παραλία με μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές ανασκοπήσεις του Ελληνικού Προσκοπισμού και φυσικά πολλά παιχνίδια, άναψε η φλόγα της γιορτής, του «4ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη», σε μια εντυπωσιακή κατασκευή από ξύλο και σκοινί.

Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει εξερεύνηση στο όρος Καλλίδρομο, δραστηριότητες στη θάλασσα, κωπηλασία και ιστιοπλοΐα, επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στο Γαλαξίδι και φυσικά πολλά παιχνίδια. Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του Τζάμπορη έχει δημιουργηθεί ένα «Προσκοπικό Χωριό» με χώρους ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα σε θέματα φυσικών και πολιτιστικών μνημείων, μια έκθεση απολιθωμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου, ακόμα και σε θέματα γευσιγνωσίας.

Οι εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής για τα 100 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού, θα κλείσουν το ερχόμενο Σάββατο με τη συμμετοχή παλαιών και σημερινών Προσκόπων σε μια μεγάλη γιορτή που θα ξεκινήσει από το πρωί.

Το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Καμένων Βούρλων.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails