AdSenseBanner

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Συνοδοί Βουνού ....Ακολουθήστε τους


Η τάση αυτή της τουριστικής ανάπτυξης καθώς και η ανάγκη διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συνετέλεσε στην δημιουργία νέων ειδικοτήτων στην παροχή των τουριστικών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, επειδή ο τουρισμός στην φύση σε όλες τις μορφές του κρύβει κινδύνους οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν μια απλή εκδρομή σε δυσάρεστη περιπέτεια όπως μαρτυρούν αρκετά περιστατικά που έχουν συμβεί κατά καιρούς στην χώρα μας, κατέστη ανάγκη για άρτια εκπαίδευση όσων επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού μέσω κάποιου αναγνωρισμένου κρατικού φορέα.

Έτσι, όσο αφορά το πεδίο του ορεινού τουρισμού δημιουργήθηκε η ειδικότητα των Συνοδών Βουνού οι οποίοι εξειδικεύονται στην ορεινή πεζοπορία. Καταρτίστηκαν σε κρατικό ΙΕΚ το οποίο ανήκει στον ΟΤΕΚ(Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι πιστοποιήθηκαν κατόπιν πανελλήνιων εξετάσεων από τον ΟΕΕΚ(Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

πηγή: prassia-eyrytanias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails