AdSenseBanner

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

International Arts Festival στην Υδρα


Το ότι τελειώνει ο Αύγουστος δεν σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσουν και οι αποδράσεις μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έχουν και μια καλή... αφορμή.

Για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη την αφορμή μας τη δίνει η Υδρα, όπου φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται το Hydra International Arts Festival (από την 1η έως τις 7). Πρόκειται για ένα φεστιβάλ το οποίο φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μέχρι απολαύσεις μαγειρικής τέχνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Ιστορικό Μουσείο του νησιού (3/9). Ακολουθούν (5/9) στον ίδιο χώρο οι Μουσικές Περιπλανήσεις με τη Λία Βίσση, τον Στράτο Τζώρτζογλου και τον Χρήστο Σεβαστό, σε διάφορα είδη μουσικής από την σύγχρονη ελληνική μέχρι τη τζαζ και το μιούζικαλ.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο ο Παναγιώτης Θεοδοσίου θα παρουσιάσει (1/9) για σόλο πιάνο, κλασικές διασκευές και αγαπημένα θέματα από τον κινηματογράφο καθώς και αυτοσχέδιες συνθέσεις. Συναυλία με τους Siskin Group στα κανόνια του Μιαούλη με μπαλάντες του συγκροτήματος (2/9).

Και τέλος μια ενδιαφέρουσα μουσική παρουσία (1/9) από οκτώ μέλη της χορωδίας της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής που θα ερμηνεύσουν ύμνους απ όλα τα μοναστήρια, ησυχαστήρια και προσκυνήματα της ΄Υδρας στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης στις 8.30 το βράδυ. Στις εικαστικές εκδηλώσεις, οι Δήμητρα Μουρτζίνη, Ειρήνη Μπογδάνου, Δημήτρης Τράγκας, Ευδοκία Παπούλη, Paul Rennisi, εκθέτουν έργα τους, εμπνευσμένοι από το φως και την μορφολογία του νησιού.

Στη μαγειρική τέχνη τέλος οργανωμένη από την chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις. 1/9 μετά την συναυλία της χορωδίας της Ριζαρείου Σχολής, θα σερβιριστεί σπιτική λεμονάδα και χειροποίητα αμυγδαλωτά και θα ακολουθήσει δείπνο στο εστιατόριο «Τα γεφύρια» με εδέσματα της λεγόμενης Μοναστηριακής Κουζίνας. Στις 4/9, στο εστιατόριο. Ενάλιον στον Βλυχό θα σερβιριστούν πιάτα που δένουν τις σύγχρονες τάσεις με την παράδοση και το άρωμα της Ύδρας. Και τις 6/9, στο εστιατόριο Γεφύρια θα δοθεί σεμινάριο με βάση τις πρωτογενείς γεύσεις, τα βότανα και τα αρώματα τους.

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails