AdSenseBanner

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη των Αγγλων με το μνημείο Stonehenge.. ;


Η αποκάλυψη που θα κάνει το περιοδικό National Geographic στο τεύχος του Ιανουάριου θα συνταράξει τον κόσμο της αρχαιολογίας και να ανοίξει το 2010 με μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες στην ιστορία.
Σε ένα άρθρο με τίτλο “ Stonehenge, η μεγάλη απάτη”, στην online έκδοση των ΗΠΑ, ο αρχαιολόγος Mike Parker Pearson θέτει επί τάπητος τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 90% των λίθων στο Στόουνχεντζ που βλέπουμε σήμερα δεν είναι απο την αρχική κατάρτιση και τοποθετήθηκαν αργότερα διάφορες, σαν “ αποκατάσταση”, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. Έχει και την αλληλογραφία μεταξύ των ανθρώπων και των Βρετανικών αρχών από το 1898 και μετά που φαίνεται η απάτη των Αγγλων.

Μεταξύ των εγγράφων που υπέβαλε ο Parker Pearson είναι γράμματα, σχέδια, σκίτσα του έργου και μια συλλογή φωτογραφιών που δεν είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας . Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας . “ Πρέπει να οικοδομήσουμε κάτι μεγάλο”, διαβεβαίωνε ο πρώτος μηχανικός το Φεβρουάριο του 1901 σε μια επιστολή του , “ Η Ουαλία πρέπει να έχει ένα μνημείο στο μυαλό όλων των ανθρώπων.

Ο συντάκτης του άρθρου, ο καθηγητής Parker Pearson, έχει πάνω από δέκα χρόνια αφιερωμένα στη μελέτη αυτού του μνημείου και είναι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει, με κάποια αμηχανία, ότι ο ίδιος υπήρξε θύμα μιας σειράς ψεμάτων που διήρκεσαν πάνω από εκατό χρόνια.

Ενας μυστηριώδης χαρακτήρας που ονομαζόταν Gowland, ο οποίος είχε εργαστεί σε μια πρώτη “ αποκατάσταση” του μνημείου το 1901, φαίνεται να είναι ο εμπνευστής της απάτης. Επίσημα έγγραφα αναγνωρίζουν τον William Gowland ως μηχανικό που το 1901 βοήθησε την αποκατάσταση του μνημείου αλλά και προσθεσε δεκάδες πέτρες ακόμα. «Υάρχουν δεκάδες επιστολών μεταξύ της κυβέρνησης και του Gowland στις οποίες περιγράφονται λεπτομερώς το διεξοδικό σχέδιο να μετατρέψουν την περιοχή σε πόλο έλξης με βάση τον πολιτισμό, και να γίνουν τα πάντα με απόλυτη εχεμύθεια”

πηγή: filologos10.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Δε θα ήθελα να γίνω προπέτης δυσάρεστων ανακοινώσεων των παγκόσμιων ΜΜΕ για τη βρετανική απάτη, όμως οι έρευνες/μελέτες του καθηγητή Parker Pearson αυτό μαρτυρούν. Έτσι δε μπορώ παρά να δηλώσω τα εξής: Δε φτάνει που μας έχουν καταληστεύσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τόσα άλλα μνημεία ανά τον κόσμο, μας κοροϊδεύουν κιόλας προβάλλοντας το δήθεν αρχαίο μνημείο της χώρας τους, όπως βέβαια το βλέπουμε σήμερα, ως γνήσιο. Ζήλεψαν μήπως τα αυθεντικά αρχαία μνημεία που διαθέτουν άλλοι λαοί και σκέφτηκαν τότε πονηρά; «δε φτιάχνουμε και εμείς ένα εντυπωσιακό μνημείο; Ποιος θα το καταλάβει; Άλλωστε εμείς είμαστε η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο, ελέγχουμε δε μας ελέγχουν».

    Εάν τελικά επαληθευτεί η εν λόγω απάτη, τότε η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να αναφωνήσει: «αιδώς απατεώνα Gowland», δηλαδή «ντροπή απατεώνα Gowland»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails