AdSenseBanner

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ανοικτά Ακρόπολη - Σούνιο για την αυγουστιάτικη πανσέληνο


Ανοικτά θα είναι τελικά για το κοινό η Ακρόπολη και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο την αυριανή βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.) αποφάσισε -στο παρά πέντε- να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού, με την παράκληση το χρηματικό ποσό που θα δινόταν για την πληρωμή των υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Έτσι, περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, η Ακρόπολη, το Σούνιο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό, προκειμένου να υποδεχθούν το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του φετινού καλοκαιριού.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Είναι προφανές ότι η στάση του ΥΠΠΟΤ και των αρχαιοφυλάκων καθώς και η απήχησή της στην κοινωνία βοήθησε ώστε τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί. Γι αυτό χαιρετίζουμε και τη σημερινή απόφαση της ΠΕΥΦΑ».

Σε δηλώσεις του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ, Γ. Μαυρικόπουλος, χαρακτήρισε πενιχρή την αμοιβή που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αρχαιοφυλάκων κάνει λόγο για προχειρότητες από την πλευρά της κυβέρνησης την οποία καλεί σε διάλογο με τους εργαζόμενους, ώστε να θεσμοθετηθεί σε νέα βάση ο τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης.

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Το κράτος προβληματίστηκε από την ανθρωπιστική κίνηση του σωματείου των αρχαιοφυλάκων και σκέπτεται να συμβάλει και αυτό στην ενίσχυση του "Χαμόγελου του παιδιού", έτσι το ΥΠΕΘΟ αποφάσισε να υπολογίσει το ποσό που θα προσφέρει χρησιμοποιώντας το Αίτημα του Church Turing, δηλαδή: αν μια συνάρτηση f(a) στις λέξεις από ένα πεπερασμένο αλφάβητο Σ υπολογίζεται από κάποιο πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή, με άπειρα μεγάλο σκληρό δίσκο….. Το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο για να εκφραστεί σε οποιαδήποτε από τις συνήθεις γλώσσες (C, Java, κλ.π.) και είναι πιθανό να χρειαστεί δύο τετραετίες διακυβέρνησης υπό τους σημερινούς πολιτικούς μας εγκεφάλους…. ώστε να δώσει κάποια πιθανή απάντηση για το ζητούμενο ποσό, υπό δε των αμέσως προηγούμενων κυβερνήσεων θα χρειάζονταν άπειρο χρόνο, δηλαδή απεριόριστο….. τετραετίες * άγνωστο Χ = ∞.

    Πάντως ας μην παραπονιόμαστε, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πάντα την καλή πρόθεση για την όποια συμβολή τους προς επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τον Ελληνικό λαό, και τις ευχαριστούμε πάρα, μα πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails