AdSenseBanner

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ηράκλειο - Τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 10 με 12 Αυγούστου


Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Γιορτή Νεολαίας 2010» πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, με πρωτοβουλία της Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη -Ηλιάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, θα ξεκινήσουν την Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, με τη συναυλία του Μανόλη Ρασούλη.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, στις οποίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις τέχνες της κεραμικής, της κατασκευής κοσμημάτων και της φωτογραφίας, τη δεξιοτεχνία του ποδηλάτου καθώς και με αθλήματα όπως το σκάκι, η σκοποβολή, η τοξοβολία και η ξιφασκία. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10, στις 11 και τις 12 Αυγούστου και ώρα 19:30, ενώ η συναυλία με το Μανόλη Ρασούλη θα ξεκινήσει στις 21:30.

Την προτεραιότητα που δίνει η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου στη διοργάνωση δράσεων που αφορούν στη νεολαία τόνισε η κ. Σχοιναράκη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο για την παρουσίαση της «Γιορτής Νεολαίας 2010».

«Το τριήμερο αυτό που θα ζήσουν οι Ηρακλειώτες και ιδιαίτερα οι νεολαίοι, έχει ως στόχο να αναδείξει ιδιαίτερες δεξιότητες που έχει κάθε παιδί και ταυτόχρονα να γίνει πόλος έλξης για τη νέα γενιά, ώστε την επόμενη μέρα να βάλει στη συνείδησή του και στις συνήθειές του, δράσεις όπως αυτές που θα παρακολουθήσει στη Γιορτή Νεολαίας» ανέφερε η Νομάρχης και πρόσθεσε:

«Επιλέξαμε να κάνουμε μουσικές βραδιές σε χώρους πολιτισμού, όπως είναι το Βυζαντινό Μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας, η αρχαία Φαιστός και βεβαίως αργότερα, στις 23 Αυγούστου, στο Κάστρο του Νικηφόρου Φωκά στο Δήμο Τεμένους, προκειμένου να αναδείξουμε αυτούς τους χώρους, χώρους σημαντικούς για όλους μας, χώρους που πρέπει να τους δώσουμε ιδιαίτερη σημασία για να συνεχίσουμε να τους έχουμε και να τους παραδώσουμε στις νεότερες γενιές. Για αυτό το λόγο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και σχεδόν το σύνολο των μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου ψήφισε την πραγματοποίηση δράσεων στήριξης αυτών των χώρων και ιδιαίτερα για το Κάστρο Νικηφόρου Φωκά και το Βυζαντινό Μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας, τα οποία ήταν έτοιμα να γκρεμιστούν».

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails