AdSenseBanner

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΗΑΤΤΑ:Δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις από την πτώχευση της βρετανικής εταιρίας Flight Options


Εντολή να διευκολυνθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα γραφεία του ΕΟΤ, όσοι τουρίστες έχουν έρθει στη χώρα μας μέσω της βρετανικής εταιρίας οργάνωσης ταξιδίων Flight Options, η οποία κήρυξε πτώχευση έδωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Στο μεταξύ σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) Γιώργος Τελώνης, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις για τη χώρα μας από την πτώχευση της βρετανικής εταιρίας οργάνωσης ταξιδίων, Flight Options, που λειτουργούσε υπό τον τίτλο Kiss Flights.

Όπως αναφέρει ο κ.Τελώνης από την ενημέρωση που έχει λάβει, οι 13.000 πελάτες της εταιρίας, που βρίσκονται σε τόπους διακοπών, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διακοπές τους και θα επαναπατρισθούν, ενώ τα προβλήματα θα μετριασθούν για την Ελλάδα, καθώς μικρός είναι ο αριθμός των τουριστών που βρίσκεται στη χώρα μας από το συγκεκριμένο γραφείο την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Ο κ.Τελώνης αναφέρει επίσης ότι και οι τουρίστες που έχουν προγραμματίσει να έρθουν στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου γραφείου διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για τα αεροπορικά τους εισιτήρια, γεγονός που επίσης θα μετριάσει τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις που ενδεχομένως θα προέκυπταν για την Ελλάδα από την πτώχευση του βρετανικού γραφείου ταξιδίων.

Ο κ.Τελώνης εκφράζει πάντως την ανησυχία του για τις γενικότερες επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει το κλείσιμο ξένων εταιριών οργάνωσης ταξιδίων, εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, στην ψυχολογία των τουριστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία η εταιρία πραγματοποιούσε πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα Κανάρια Νησιά και προσέφερε επίσης πακέτα διαμονής. Η Flight Options έχει κάνει επίσης 60.000 κρατήσεις για πτήσεις ή πακέτα διαμονής, για την πλειοψηφία των οποίων θα γίνει επιστροφή χρημάτων.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτώχευση σε διάστημα μιας εβδομάδας στον τομέα οργάνωσης ταξιδίων στη Βρετανία. Η εταιρία Sun4U έκλεισε την περασμένη Τετάρτη, τη στιγμή που 1000 πελάτες της βρίσκονταν σε διακοπές, οι περισσότεροι στην Ισπανία. Και τον περασμένο μήνα, πτώχευσε η εταιρεία Goldtrail, που οργάνωνε ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς, αφήνοντας μετέωρους 16.000 πελάτες που βρίσκονταν σε διακοπές.

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία η σειρά των πτωχεύσεων αυτών αποδίδεται στη ζημία που υπέστησαν οι εταιρίες από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη, δίνοντας τη χαριστική βολή στις περισσότερο ευάλωτες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης εταιρίες.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails