AdSenseBanner

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ισραηλινοί και Ρώσοι τουρίστες σέρνουν το γαϊτανάκι της ανόδου στο νησί του Ιπποκράτη


Με θετικό πρόσημο +11.22% στις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό έκλεισε ο Ιούλιος για την Κω σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Αερολιμενικού Ελέγχου του Κρατικού Αερολιμένα Κω, σε απόλυτα νούμερα στο νησί του Ιπποκράτη έφτασαν 164.194 ταξιδιώτες από 24 χώρες δηλαδή 16.566 περισσότεροι από τον περσινό Ιούλιο. Την μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι ταξιδιώτες από το Ισραήλ με +310,67% και τους Ρώσους να ακολουθούν στο +131,56%.

Από τις παραδοσιακές αγορές οι αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 12,15%, από τη Γερμανία 5,94%, ενώ οι Σουηδοί και οι Δανοί αυξήθηκαν 75,48% και 40,42% αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι και ο Ιούνιος είχε σημειώσει άνοδο στις αφίξεις 8,78% σε σχέση με το 2009 φτάνοντας τους 118.109 ταξιδιώτες, δηλαδή 9.532 περισσότερους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού (ΔΟΤ) της Κω, Ηλίας Σιφάκης αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στη θετική πορεία της Κω τόνισε ότι πέρα από τις επαγγελματικές προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από ντόπιους επιχειρηματίες του τουρισμού ειδικότερα στη Ρώσικη Αγορά, σημαντική είναι και η προσπάθεια που έγινε από τον Δήμο της Κω και την τοπική κοινωνία με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της Κω τα τελευταία χρόνια σε πολύ σημαντικό Ελληνορωσικό Forum τουρισμού με συμμετοχή πολλών τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων.

Επιπλέον, το μεγάλο γεγονός για την Κω το 2010 είναι η έναρξη των πτήσεων τη εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet (από Λονδίνο) και Ryannair (από Φρανκφούρτη και Μιλάνο). Σύμφωνα με τον κ. Σιφάκη η μεγάλη συμβολή τους στον Τουρισμό της Κω θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

πηγή: ana-mpa.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι παραθεριστές της Κω έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και την όμορφη-φιλόξενη Κάλυμνο το νησί των πάλαι ποτέ σφουγγαράδων (εννοώ των παραδοσιακών). Διαθέτει φτηνά καταλύματα και οι ταβερνιάρηδες δεν πιάνουν τον κ… των τουριστών (μην πάει ο νους σας στο πονηρό, αναφέρομαι στις τιμές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails