AdSenseBanner

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Νέοι ομογενείς από τη Σουηδία και τη Ρουμανία φιλοξενήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας αποδήμων και ομογενών νέων, που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου. Δεκαπέντε νέοι και νέες, από Σουηδία και Ρουμανία, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, φιλοξενήθηκαν στο Ρέθυμνο, από τις 16 έως τις 31 Ιουλίου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Υπουργείο Εξωτερικών - Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.


«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου είναι ικανοποιημένη που αρκετοί φορείς του τόπου μας στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία, που στόχο είχε την σύσφιγξη των δεσμών του απόδημου Ελληνισμού με την πατρίδα, αλλά και των σχέσεων των χωρών διαμονής των απανταχού Ελλήνων με τη χώρα μας, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε και νέους ελληνικής καταγωγής να πάρουν μία μικρή, αλλά αντιπροσωπευτική γεύση, από την ομορφιά και τον πλούσιο πολιτισμό της δεύτερης πατρίδας τους, αναχωρώντας ικανοποιημένοι τόσο από τη φιλοξενία όσο και τις διάφορες ξεναγήσεις στα τοπικά αξιοθέατα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.


Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικού, ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε περιοχές εντός και εκτός νομού, αλλά και στο Νομαρχιακό Μέγαρο, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από τον Νομάρχη Ρεθύμνου. Οι φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν, επίσης, μαθήματα ελληνικών χορών.


Πριν την αναχώρησή των νέων ομογενών πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια βραδιά σε ξενοδοχείο της πόλης, στην οποία παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργης Παπαδάκης, ο Aντινομάρχης, Νικολούδης και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη, στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού, οι συνοδοί και εκπαιδευτές του προγράμματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι φιλοξενούμενοι εξέπληξαν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους χορεύοντας και οι ίδιοι με ιδιαίτερο κέφι κι ενθουσιασμό τους χορούς του τόπου μας.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails