AdSenseBanner

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Γιορτή σταφυλιού, τσίπουρου και κρασιού στο Κάτω Σχολάρι


Ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού, τσίπουρου και κρασιού, που διοργανώνει στις 28 και 29 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Μίκρας.

«Πρόκειται για μια γιορτή που συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σχολαρίου Αριστείδης Χαβιανίδης και θυμάται την πρώτη γιορτή, το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών.

Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.000 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι. Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια, κρασί και τσίπουρο, υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία μουσικών και χορευτικών σχημάτων.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails