AdSenseBanner

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στηρίζουμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα! Πάμε στην Ελλάδα!



1η Αυγούστου 2010. New York. Η Ελλάδα πλήττεται σοβαρά μεθοδικά με σχεδιασμό και στοχευμένα! Βάλλεται καθημερινά και από παντού. Από μέσα και από έξω. Εντός και εκτός των τειχών. Mε πράξεις και ενέργειες που πλήττουν και στοχεύουν κυρίως την ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας. Τον τουρισμό. Μια εθνική πηγή εσόδων (μας) που είναι ίσως η μοναδική υγιής και προσοδοφόρα πηγή εσόδων της χώρας, ειδικά την τελευταία δεκαετία που έχει σταματήσει να παράγει. Η Ελλάδα βάλλεται και από τα σχεδόν καθημερινά αρνητικά δημοσιεύματα στον παγκόσμιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σε όλο τον κόσμο που προκαλούνται από την συνεχή και αυξανόμενη εσωτερική κοινωνική ένταση και το αντάρτικο πόλης με πόλεμο που έχουν κηρύξει στην «δημοκρατία μας»* αντεθνικά και κατευθυνόμενα εξωτερικά στοιχεία που δρουν στο εσωτερικό σκορπώντας τρόμο και πανικό.

Η απάντηση σε όλα αυτά πρέπει και οφείλει να είναι άμεση! Δημιουργική και παραγωγική. Συλλογική και υπεύθυνη. Αποτελεσματική. Και διαχρονική. Εθνική και πανεθνική! Με ενότητα και εθνική ομοψυχία. Χωρίς διαχωρισμούς. Χρειάζεται δράση. Εγρήγορση. Επικοινωνία και συνεργασία σε κάθε επίπεδο. Χρήση κάθε δυνατότητας που μας παρέχεται. Την δύναμη του διαδικτύου, πλέον δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να πείσουμε πλέον, όλοι την γνωρίζουμε. Μέσα στα αρκετά αρνητικά έχει και τα πολλά θετικά. Έτσι δημιουργήσαμε, ένα απλό αλλά πιστεύουμε, δυνατό δημιουργικό και διαχρονικά, στο άμεσο μέλλον, αποτελεσματικό concept προκειμένου όλοι μαζί εμείς οι απλοί πολίτες να αρχικά να κινητοποιηθούμε και εν συνεχεία να κινητοποιήσουμε και άλλους σταδιακά και μεθοδικά. Κάθε μέρα. Κάθε ώρα. Κάθε λεπτό. Συνέχεια και διαρκώς. Έξυπνα και με ευρηματικούς τρόπους.

Για να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι απλό έξυπνο, άμεσο προσωπικό και αρκετά δυνατό, συμβάλλοντας και εμείς στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης και ανάτασης! Αυτό που μπορούμε. Ο κάθε ένας με τις δικές του δυνάμεις. Με τις δικές του δυνατότητες. Εμείς οι απλοί αλλά ενεργοί και δραστήριοι σκεπτόμενοι πολίτες του διαδικτύου αν ενεργοποιηθούμε. Αν δράσουμε. Όλοι μαζί! Συλλογικά και υπεύθυνα. Χωρίς διαχωρισμούς και διαγκωνισμούς. Χωρίς διακρίσεις. Χωρίς διαχωρισμούς. Μπορούμε να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα. Χωρίς ιδιαίτερο προσωπικό κόστος. Το μόνο που χρειάζεται ως απαραίτητο συστατικό είναι μεράκι, ανιδιοτέλεια, θετική δύναμη, συνεργασία επικοινωνία και κυρίως και πρωτίστως αρκετή θέληση! Όλα τα άλλα πάνε μόνα τους. Το βασικό; χρειάζεται εκτός από όλα τα παραπάνω χρειάζεται θετική ενέργεια, μεράκι και αρκετό και ειλικρινές χαμόγελο από όλους μας. Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς! Για αυτό και εξ αρχής οφείλω θερμές ευχαριστίες σε όλα τα ιστολόγια(BLOG) site και ελληνικά ΜΜΕ που προβάλλουν την προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερες και θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην πρώτη σε κυκλοφορία (και με διαφορά ) εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το ειδικό δισέλιδο αφιέρωμα που έκανε στο φύλο της 1ης Αυγούστου 2010{σελ 50-51}

Με μια ομάδα συνεργατών, φίλων και εθελοντών αποφασίσαμε να δράσουμε και αυτό που δεν είναι εύκολο να έχει άμεση και όση απήχηση θα θέλαμε ως χώρα εθνικά και συλλογικά από την επίσημη κυβερνητική δράση, που ήδη καταβάλλει η Ελλάδα (μέσω ΕΟΤ και άλλων κρατικών φορέων) γιατί εκτός όλων των άλλων παραμέτρων, απαιτεί χρόνο και χρήμα, ξεκινήσαμε να συμβάλουμε και εμείς! Μέσα από μια Μη Κυβερνητική δράση. Απλά! Χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και κυβερνητικούς οικονομικούς πόρους μέσω καταχωρίσεων που θα βάζαμε όπως κάνουν δεκάδες άλλοι δήθεν ομογενειακοί φορείς, και έτσι νομίζουν πως βοηθούν-ενώ στην ουσία αρμέγουν το ελληνικό δημόσιο- αφού απαιτούνται έξοδα μεγάλο κόστος και δαπάνες για κάθε πληρωμένη καταχώρηση στον ομογενειακό Τύπο! Και να πεις ότι βάζεις καταχώριση στον διεθνή Τύπο κατανοητό και επιβεβλημένο. Αλλά το να δίδεται καταχώρηση στα ομογενειακά και μάλιστα περιορισμένης εμβέλειας και επιρροής έστω και στην ομογένεια ή ακόμα χειρότερα ανύπαρκτα στην Αμερικανική κοινή γνώμη που είναι και οι εν δυνάμει επισκέπτες προς τους οποίους απευθύνεται το μήνυμα και η πρόκληση μέσω της κάθε καταχώρησης πολύ δεν πάει; Αν αυτά δεν είναι σκάνδαλα τότε τι είναι; Σκάνδαλα ο λογαριασμός όμως των οποίων καταλήγει στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη. Επομένως χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο, δηλαδή χρήματα δικά σου και δικά μας!

Σχεδιάσαμε κάποιους μήνες πριν, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς τυμπανοκρουσίες -βλέποντας την γενικότερη εικόνα εκείνη την περίοδο όπου πλήττονταν καθημερινά η εικόνα της χώρας με 10αδες αρνητικά καθημερινά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο,- ένα αρκετά έξυπνο concept. Σχεδιάσαμε μια εκστρατεία υποστήριξης της Ελλάδος.

Έτσι μετά τα γεγονότα στην Ελλάδα(υπερδανεισμός, ΔΝΤ, καθημερινές απεργίες, κινητοποιήσεις, ασύμμετρες ένοπλες απειλές κτλ.) και ειδικά μετά τα όσα μας είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όταν βρεθήκαμε μαζί του στην Νέα Υόρκη στην συνάντηση που είχαμε όλοι οι απεσταλμένοι ανταποκριτές και ντόπιοι ομογενείς συνάδελφοι δημοσιογράφοι στις 20 Ιουνίου(010), επιταχύναμε τις διαδικασίες της κοινής προσπάθειας όλων μας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Προσπάθεια στήριξης ειδικά του τουρισμού που θα έπρεπε να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας και να θωρακίζεται με την αντίστοιχη νομοθεσία.

Ξεκινήσαμε λοιπόν μια εκστρατεία μέσω διαδικτύου, και σε αυτήν μέσα σε λίγες ημέρες αφού άρχισε να δημοσιοποιείται, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 100αδες πολίτες Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο. Μια προσπάθεια που όχι τυχαία ονομάσαμε INTERNATIONAL CAMAIGN SUPPORTING GREECE – ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Κεντρικό σύνθημα μας είναι: Στηρίζουμε την Ελλάδα. Μιλάμε για την Ελλάδα! Πάμε στην Ελλάδα! Ο επίσημος ιστότοπος της εκστρατείας βρίσκεται στην διεύθυνση http://come-to-greece-this-year.blogspot.com στο Face Book η εκστρατεία βρίσκεται στο «This Year we visit Greece» και στο You Tube την αναζητάτε ως INTERNATIONAL CAMAIGN SUPPORTING GREECE. Επιλέξαμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με ένα κοινό παρανομαστή και ένα ζητούμενο. Την υποστήριξη προώθηση και προβολή της πατρίδας μας με κάθε δυνατό τρόπο και προ πάντων χωρίς την εμπλοκή οποιασδήποτε κυβερνητικής υποστήριξης για ευνόητους λόγους…και προς αποφυγή παρερμηνεύσεων αλλά και εκμετάλλευσης από επιτηδείους…

Η εκστρατεία υποστήριξης βασίζεται και στηρίζεται σε ένα αρκετά έξυπνο, άμεσο και διαχρονικά αποδοτικό concept.

Το CONCEPT

Το Concept είναι απλό γρήγορο, προσωπικό, άμεσο και έξυπνο. Φτιάχνεις ένα προσωπικό μήνυμα σε video ή ηχητικό, και για ευνόητους λόγους προτιμάται το video που έχει την δύναμη της εικόνας γιατί έτσι γίνεται πιο άμεσο εύληπτο και πιο προσωπικό, άρα το βλέπει καλύτερα κάποιος και άρα περισσότερος κόσμος. Το μήνυμα που πρέπει να περάσει προς κάθε κατεύθυνση και σε παγκόσμιο επίπεδο στην κοινότητα του διαδικτύου είναι ένα: ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Κάντε την Ελλάδα βασικό προορισμό σας έστω για μια φορά! Πάμε Ελλάδα.

Στο μήνυμα του ο κάθε ένας προσωπικά αφού συστηθεί με χαμόγελο λέγοντας {ΟΝΟΜΑ, ΧΩΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΧΟΜΠΥ και προαιρετικά άλλα προσωπικά στοιχεία εάν και εφόσον θέλει} ξεκινά να εξηγεί σε πρώτο ενικό ή πρώτο πληθυντικό ευγενίας γιατί προσκαλεί στην Ελλάδα αυτόν που βλέπει το μήνυμα αυτό.

Στόχος μας είναι αυτή η εκστρατεία που ήδη είναι online να παραμείνει στο διαδίκτυο όσο περισσότερο γίνεται ενεργή και να γίνει όπλο και εργαλείο όλων σε όλο τον κόσμο.

Επιδιώκουμε σταδιακά και μεθοδικά, door to door, email by email, να αλλάξουμε την εικόνα ότι «η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές προβάλλοντας το ξεπερασμένο πλέον - κατά την γνώμη μας- πρότυπο «ήλιος, μπάνια, θάλασσες, μπακλαβάς, χορός, τζατζίκι, και σουβλάκι, διακοπές» όπως έχει συνδεθεί η Ελλάδα στην συνείδηση του ΕλληνοΑμερικανού αλλά και όλων των εν δυνάμει τουριστών.

«αν δεν έχει δει την Ελλάδα δεν έχει δει τίποτα»!

Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε όλους από κάθε χώρα να νιώσουν ότι έστω για μια φορά στην ζωή τους πρέπει να πάνε Ελλάδα!. Να τους δημιουργήσουμε την διάθεση να σχεδιάσουν το επόμενο ταξίδι τους στην Ελλάδα, οποιαδήποτε εποχή. Όποτε και αν μπορεί να σχεδιαστεί ένα ταξίδι αρκεί να περάσει το σύνθημα ότι «αν δεν έχει δει την Ελλάδα δεν έχει δει τίποτα»! Κάθε εποχή στην Ελλάδα έχει τις δικές της χάρες.

http://come-to-greece-this-year.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails