AdSenseBanner

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΟΕ: Συνάντηση Σπύρου Καπράλου με τουριστικούς φορείς για το Παναθηναϊκό Στάδιο


Ιδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση των τουριστικών φορέων στην πρόκληση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου για συνάντηση γνωριμίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν το 1896, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ταξιδιωτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και μεγάλων ξενοδοχείων ξεναγήθηκαν στο χώρο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε συζήτηση για την περαιτέρω αξιοποίηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, το οποίο άνοιξε πριν από δύο μήνες για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπύρος Καπράλος επισήμανε: "Είναι μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας, αλλά και ακόμα πιο δύσκολη για τον τουρισμό, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι αξίζει το Παναθηναϊκό Στάδιο να αναγορευθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αθήνας. Άλλωστε η τιμή του εισιτηρίου που είναι 3 ευρώ και η δωρεάν είσοδος για τα μικρά παιδιά, δεν είναι απαγορευτικό κόστος για τους επισκέπτες, που έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ξεναγηθούν στο στάδιο, αλλά και να μάθουν την ιστορία του".

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε στο ειδικό σύστημα ατομικής ακουστικής ξενάγησης που είναι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρα μας, αλλά και στις επόμενες δράσεις της ΕΟΕ για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. "Όποιος έρχεται στο στάδιο παραλαμβάνει μια συσκευή ατομικής ξενάγησης που δίνει πληροφορίες σε 10 διαφορετικές γλώσσες, άρα καλύπτεται η μεγαλύτερη πλειοψηφία των επισκεπτών και μέσα σε 20 λεπτά μπορεί να μάθει ο καθένας, την ιστορία που κρύβουν αυτά τα μάρμαρα. Παράλληλα όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στο λόφο του Αρδηττού μπορεί να το κάνει, ενώ σύντομα ετοιμάζουμε ένα μικρό μουσείο με εκθέματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, αλλά και ένα πωλητήριο με αναμνηστικά, για όσους επιθυμούν να αγοράσουν κάτι που θα τους θυμίζει την επίσκεψη στον ιστορικό αυτό χώρο".

Στο τέλος της συζήτησης οι τουριστικοί φορείς αφού εξέφρασαν τα καλύτερα λόγια για την αξιοποίηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αυξηθούν οι επισκέπτες. Ήδη στον πρώτο 1,5 μήνα λειτουργίας, επισκέφθηκαν το Στάδιο περισσότερα από 14.500 άτομα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails