AdSenseBanner

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Προς συγχώνευση Κυπριακές Αερογραμμές και Eurocypria


Ενισχύει την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για συγχώνευση των δύο κυπριακών αερομεταφορέων η εμπεριστατωμένη μελέτη του οίκου KPMG, ο οποίος είχε κληθεί πριν από μερικές εβδομάδες να διερευνήσει τα οφέλη από την πράξη αυτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Πολίτη», με βάση τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών, ότι δηλαδή εάν η μελέτη βιωσιμότητας καταδείξει πως η συγχώνευση Κυπριακών Αερογραμμών και Eurocypria θα είναι συμφέρουσα για το φορολογούμενο – «θα πρέπει να μεριμνήσουμε να πείσουμε και την Ε.Ε. ότι θα πρέπει να μας το επιτρέψει» – η έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάληξης του εγχειρήματος, οι δύο αερομεταφορείς θα προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασίες αφού τα περιθώρια βιωσιμότητάς τους στενεύουν επικίνδυνα. Οι τάσεις προδιαγράφουν την κακή οικονομική πορεία και για φέτος.

Η Eurocypria υπολογίζει ότι θα έρθει περίπου στα ίσα της (αφού ενισχύθηκε με κεφάλαιο 35 εκατ. ευρώ για να πληρώσει χρέη της), ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές υπολογίζουν ζημιές 5 εκατ. ευρώ (έναντι 3,3 εκατ. πέρσι).

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails