AdSenseBanner

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΞΕΕ - Επίσκεψη Γερμανού βουλευτή


Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό και διερεύνηση τρόπων στενής συνεργασίας μεταξύ του Γερμανικού Κοινοβουλίου και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για τον τουρισμό είχε ο Markus Tressel, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Τσακίρη.

Ο κ. Tressel, ο οποίος παράλληλα είναι επικεφαλής Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΞΕΕ για θέματα τουριστικής πολιτικής, τουριστικής στρατηγικής, εξέλιξης της τουριστικής κίνησης, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, δράσεις για τον πράσινο τουρισμό κ.ά. Ο Γερμανός βουλευτής μετέφερε στον πρόεδρο του ΞΕΕ το ενδιαφέρον των μελών του Γερμανικού Κοινοβουλίου για τον ελληνικό τουρισμό και την προθυμία τους να συνδράμουν στην θετική του πορεία. Επίσης, συζητήθηκε η ανάπτυξη ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο να τονωθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση από τη γερμανική αγορά και να δημιουργηθούν συνέργιες που θα συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, απαντώντας στις ανησυχίες των Γερμανών βουλευτών για τις επιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων στην πορεία του ελληνικού τουρισμού δήλωσε: "Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα εξελίσσεται απολύτως ομαλά και τα ελληνικά ξενοδοχεία λειτουργούν ανεπηρέαστα, υποδεχόμενα καθημερινά τουρίστες". Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο οι απεργιακές κινητοποιήσεις επηρεάζουν τους επισκέπτες και τις διακοπές τους, ο πρόεδρος του ΞΕΕ διαβεβαίωσε ότι: "Οι όποιες απεργιακές κινητοποιήσεις σημειώνονται, έχουν ως επί το πλείστον επίκεντρο την πρωτεύουσα και δεν επηρεάζουν την τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια".

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails