AdSenseBanner

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψε η Invest in Greece


Η Ελλάδα και η Αμερική ενισχύουν την επιχειρηματική τους συνεργασία καθώς η Invest in Greece, εκπροσωπούμενη από το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Χρ. Αλεξάκη, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του, κ. Γιάννο Γραμματίδη.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα εξαγωγής κεφαλαίου (στοιχεία για το 2008, UNCTAD, World Investment Report 2009), γεγονός που καθιστά την υπογραφή του μνημονίου μία στρατηγική κίνηση που αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την χώρα μας και συγχρόνως, να στείλει ένα θετικό μήνυμα στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, με το ελληνοαμερικανικό Μνημόνιο Συνεργασίας επισημοποιείται και ενισχύεται η συνεργασία και η συμμετοχή των δύο οργανισμών σε δραστηριότητες, όπως η διοργάνωση κλαδικών και μεικτών επιχειρηματικών αποστολών στις ΗΠΑ, η συμμετοχή Ελληνικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την προώθηση τους στην μεγάλη αμερικανική αγορά καθώς και η αλληλοενημέρωση στις εξελίξεις στην οικονομία και την τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails