AdSenseBanner

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κίνα- Το ελληνικό εστιατόριο "Αργώ" γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας, μυώντας τους Κινέζους στην ελληνική κουζίνα


Ολοσέλιδο αφιέρωμα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, φιλοξενεί η κινεζική ημερησία “China Daily” στο ελληνικό εστιατόριο του Πεκίνου «Αργώ», το οποίο κλείνει σήμερα τον πρώτο του χρόνο ζωής στη γευστική κοινότητα του Πεκίνου.

To άρθρο, με τίτλο «Everything is Greek at Argo», αναφέρεται στη σημασία που έχει η ύπαρξη ενός αυθεντικού ελληνικού εστιατορίου μέσα στην κινεζική πρωτεύουσα, το οποίο πετυχαίνει να φέρει ακόμη πιο κοντά τους δύο αυτούς πανάρχαιους πολιτισμούς.

Το εστιατόριο «Αργώ» διαθέτει έντονα τα στοιχεία της Ελλάδας, όχι μόνο στο όνομα αλλά και στη διακόσμηση, το χρώμα και φυσικά τις γεύσεις. Κι όλα αυτά είναι προσαρμοσμένα μέσα σε μια παλιά κινεζική κατοικία, που διατηρεί τον χαρακτήρα της και η οποία βρίσκεται σε μια παραδοσιακή κινεζική γειτονιά (hutong).

Παρ’ όλα αυτά, για τον ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Γιαννάκαρο, η «Αργώ» είναι κάτι πολύ πιο απλό, είναι το «σπίτι» του, κι έτσι θέλει να το βλέπουν και οι πελάτες.

Πίσω από το όνομα «Αργώ», όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκαρος, βρίσκεται ο ελληνικός μύθος του Ιάσωνα και του Χρυσόμαλλου δέρατος. Όμως, ο χώρος του εστιατορίου δεν εκπέμπει καθόλου αυτήν την εμπορική ελληνικότητα την οποία συναντάμε συχνά σε εστιατόρια της ελληνικής ομογένειας. Όλα είναι αρμονικά συνδυασμένα με το κινεζικό περιβάλλον, διαμορφώνοντας έναν χώρο πολιτισμένο τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά τόσο ξένοι όσο και Κινέζοι πολίτες.

«Αυτός ήταν και ο στόχος μου!», τονίζει ο Έλληνας ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει έρθει στην Κίνα από το 1979 για να σπουδάσει. «Ήθελα να συνδυάσω τα ελληνικά και τα κινεζικά πολιτιστικά στοιχεία. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, το εστιατόριο το εκτιμούν ιδιαίτερα οι Κινέζοι».

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης, ότι το πρώτο διάστημα οι ξένοι επισκέπτες ήταν περισσότεροι, αλλά τώρα το 60% της πελατείας είναι Κινέζοι, οι οποίοι δείχνουν να εκτιμούν ιδιαίτερα την ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές γεύσεις.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails