AdSenseBanner

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Λήμνου, Μυτιλήνης και Τσανάκαλε


Σύνδεση του Τσανάκαλε με τη Λήμνο άρχισε ήδη να λειτουργεί με την υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ του νομάρχη του Τσανάκαλε Αμπντουλκαντίρ Αταλίκ και του νομάρχη της Μυτιλήνης Παύλου Βογιατζή.

"Οι εργασίες για τη σύνδεση είχαν αρχίσει εδώ και καιρό", λέει ο κ. Αταλίκ και τονίζει ότι "το Τσανάκαλε είχε μείνει πολύ πίσω από την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των συγκοινωνιών μεταξύ Τουρκίας και ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο".

"Έχουμε διανύσει αρκετή απόσταση για τη συγκοινωνία μεταξύ Λήμνου, Μυτιλήνης και Τσανάκαλε και αυτό πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη των εμπορικών, πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς" είπε.

"Υπάρχουν πολλοί φίλοι και συγγενείς μας στα νησιά που μέχρι σήμερα τους επισκεπτόμασταν μέσω Καβάλας", λένε ομογενείς στην Πόλη και σημειώνουν ότι "τώρα θα είναι πιο εύκολα, διότι η διαδρομή μας έχει μικρύνει αρκετά".

Τα δρομολόγια άρχισαν στις 17 Ιουνίου και θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από Τσανάκαλε στις 19.00 και από Λήμνο, Παρασκευή και Σάββατο στις 7 το πρωί. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες και ένα τέταρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails