AdSenseBanner

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Τριήμερο εκδηλώσεων για Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Στην θέση της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας επανεξελέγη πριν ένα μήνα περίπου η Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία μιλά στην “Ε“ για τους στόχους που τίθενται για το μέλλον. Κυρίαρχος φαίνεται να είναι η προβολή της περιοχής αλλά και η κατά το δυνατόν βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχονται προς τους επισκέπτες. Η κ. Χριστοδούλου ανακοινώνει επίσης το σχεδιασμό για τη διεξαγωγή ενός τριήμερου εκδηλώσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη αρχίζει, είναι επιφυλακτική, σημειώνοντας ότι τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα αλλά δεν θα πρέπει να τα βλέπουμε και απαισιόδοξα. Τονίζει μάλιστα ότι επαγγελματίες με σύγχρονες προδιαγραφές και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών δεν θα βγουν χαμένοι σε βάθος χρόνου. Για τους στόχους της Ενωσης η πρόεδρος σημείωσε:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Αυτό θα με κάνει να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο και ελπίζω να μην τους απογοητεύσω. Ο βασικός στόχος που είχαμε και έχουμε είναι η προβολή του τόπου μας. Πριν δυο εβδομάδες καλέσαμε την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα“ και καλύψαμε τρία θέματα τα οποία προβλήθηκαν ήδη από την εκπομπή. Αυτά ήταν: Η Ανω Πόλη Κυπαρισσίας και η ιστορία της, ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς και το φαράγγι με τους σταλακτίτες που βρίσκεται εκεί, η νήσος Πρώτη με την Μαραθούπολη.

Το τηλεοπτικό συνεργείο έφυγε από την περιοχή κατενθουσιασμένο από τις ομορφιές και την φιλοξενία μας κάτι που φάνηκε άλλωστε και από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Στο προσεχές μέλλον θα ξανακαλέσουμε την εκπομπή όπως είχαμε άλλωστε κάνει και στο παρελθόν, προκειμένου να προβάλουμε και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της Τριφυλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά μας προκειμένου ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Αυτοί είναι η αρχαιολόγος και έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ.Αραπογιάννη, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μυραίων και Αλιμακαίων “Η Περιστεριά“, ο δικηγόρος Ηλίας Γιαννόπουλος από την Κυπαρισσία, ο Γιάννης Τεριζάκης ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους στη Μαραθούπολη, ο Γιάννης Αργύρης εκπαιδευτής καταδύσεων στη Μαραθούπολη και βέβαια ο Νίκος Θαλασσινός (ψαροταβέρνα “Ο Αργύρης“ στη Μαραθούπολη) για το λουκούλλειο γεύμα που μας ετοίμασε.

Επίσης στα άμεσα σχέδιά μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις της Τριφυλίας, όπως έχουμε κάνει ευθύς εξαρχής με την δημιουργία της Ενωσης. Θα φέρω στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη γενική συνέλευση πρόταση να θεσμοθετηθεί και να εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που είναι στις 27 Σεπτεμβρίου: να γίνεται στην περιοχή της Τριφυλίας ένα τριήμερο εκδηλώσεων που θα συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι και που θα έχει ως περιεχόμενο, γευσιγνωσία, οινοποσία, παραδοσιακά συγκροτήματα κ.λπ. Ακόμη είμαστε στις σκέψεις, αλλά πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δρομολογηθεί και θα οργανωθεί. Θα κληθούν να συμμετάσχουν οι δήμοι αλλά και οι κατά τόπους σύλλογοι.

Θεωρούμε ότι λόγω της επένδυσης “Costa Navarino” η Μεσσηνία θα αναδειχθεί κύριος τουριστικός προορισμός οπότε θα έχουμε κάθε λόγο να εορτάζουμε. Επίσης, θα εκδώσουμε φυλλάδιο που θα έχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή και θα υπάρχουν μέσα επαγγελματίες - όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων και κάποια εστιατόρια και μπαρ. Ακόμη θα βελτιωθεί η σελίδα μας στο Διαδίκτυο. Ηδη έχει ένα χρόνο που έχει ανέβει, έχει αρκετή επισκεψιμότητα αλλά θέλουμε να την ανεβάσουμε ακόμη πιο πάνω. Ενα άλλο θέμα είναι ότι θέλουμε να τονίσουμε τη γαστρονομία στα καταλύματά μας, δηλαδή να προτιμήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα και γενικά να έχουμε αγνές τοπικές πρώτες ύλες. Φυσικά στόχος είναι πάντα και η ενημέρωση των μελών μας, όσον αφορά τις υπηρεσίες και την καλυτέρευσή τους. Αυτό γίνεται και με ένα σεμινάριο που θα δρομολογήσουμε από το φθινόπωρο μέσω της ΝΕΛΕ στην Κυπαρισσία».

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Οσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας τόνισε: «Τα πράγματα δεν είναι πολύ αισιόδοξα αλλά ούτε και απαισιόδοξα. Αισιόδοξα δεν είναι γιατί διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης που έχει εμφανές αντίκτυποστον τουρισμό - μην ξεχνάμε ότι κάποιες πτήσεις από Γερμανία κόπηκαν. Δεν είναι όμως και απαισιόδοξα διότι κατά καιρούς σε όλη την Τριφυλία υπάρχουν εκδηλώσεις και φεστιβάλ - κάτι που προξενεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών, και μπορώ να πω ότι δεχόμαστε αρκετά τηλέφωνα κρατήσεων και από συλλόγους και από μεμονωμένα άτομα. Σε αυτό έχει συμβάλει και το έργο της Νομαρχίας, καθώς επίσης η καλυτέρευση του οδικού δικτύου και η νέα πτήση της Aegean. Θεωρώ ότι αν κρατήσουμε τις τιμές μας σε λογικά επίπεδα και με δεδομένο ότι ο Ελληνας κατά κύριο λόγο θ‘ αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τις διακοπές του, μπορούμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα. Πρέπει να πω πάντως ότι εκείνα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που τηρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και οι υπηρεσίες τους είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, ποτέ δεν βγαίνουν χαμένα, ακόμη και σε περίοδο κρίσης. Για άλλη μια φορά θα τονίσω ότι προσπάθεια της Ενωσής μας είναι οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού να συσχετίσουν την ποιότητα με την τιμή. Αυτό θα μας προστατεύσει από διάφορες κακοτοπιές και μια ενδεχόμενη αποτυχία».

πηγή: eleftherianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails