AdSenseBanner

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γ. Νικητιάδης: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανο Ταμβάκη


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανο Ταμβάκη είχε το πρωί στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ομογένεια για την στήριξη και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Ο Υφυπουργός ανέπτυξε στον κ. Ταμβάκη τη στρατηγική της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του νέου τουριστικού προτύπου. Ο κ. Ταμβάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα Τουρισμού και μετέφερε στον κ. Νικητιάδη την αμέριστη συμπαράσταση του Απόδημου Ελληνισμού στην Κυβέρνηση.

Επαφές σε Βερολίνο και Βιέννη

Μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός αναχώρησε για τριήμερο ταξίδι στη Βιέννη και το Βερολίνο όπου θα έχει επαφές με ομολόγους του για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού, εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, τουριστικούς πράκτορες και σωματεία της Ομογένειας. Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο κ. Νικητιάδης για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες με εκπροσώπους του Γερμανικού Κοινοβουλίου και τον Γερμανό πρέσβη στη χώρα μας όπου κατέληξαν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Γερμανική Κυβέρνηση για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών Βουλευτών συζήτησε με τον κ. Νικητιάδη τις εξελίξεις στο χώρο του τουρισμού και αντήλλαξαν απόψεις για την εξεύρεση άμεσων λύσεων, αναφορικώς με την στήριξη εκ μέρους της Γερμανίας, του ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Νικητιάδης ανέπτυξε στους Γερμανούς Βουλευτές τη νέα στρατηγική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την καλύτερη προβολή της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών στους ξένους επισκέπτες. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε άτυπη συμφωνία για την ενίσχυση και την προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχε γεύμα εργασίας με τους Γερμανούς Βουλευτές και τον Γερμανό πρέσβη. Ο κ. Νικητιάδης προσκάλεσε τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου να τους φιλοξενήσει το καλοκαίρι με τις οικογένειές τους στα Δωδεκάνησα.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails