AdSenseBanner

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Στην Ελλάδα για διακοπές εγκλωβισμένοι μαθητές του Ριζοκαρπάσου


του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου

Διακοπές στην Ελλάδα πραγματοποιούν από χθες και έως τις 26 Ιουνίου οι εγκλωβισμένοι μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, με κοινή προσφορά και πρωτοβουλία της Olympic Air και της Marfin Laiki Bank.

Τα παιδιά του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, με τη συνοδεία τεσσάρων καθηγητών τους, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, ταξίδι στο Γαλαξίδι, επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια.

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα είναι για τους εγκλωβισμένους μαθητές του Ριζοκαρπάσου μια μοναδική εμπειρία, που θα τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία, αλλά και γνωριμία με χώρους που απέκτησαν γι΄ αυτούς μυθική σημασία μέσα από τη διδασκαλία της ιστορίας και της ελληνικής γραμματείας.

Η κοινή αυτή πρωτοβουλία της Olympic Air και της Marfin Laiki Bank είναι μια νέα εκπαιδευτική προσφορά μετά το πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο», που περιλάμβανε μονοήμερη εκδρομή-επίσκεψη Κυπρίων μαθητών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη νέα σχολική χρονιά 2010-11, έχει αφήσει εξαίρετες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ αποτέλεσε και ξεχωριστή καινοτομία στην κοινωνική προσφορά και Εταιρική Ευθύνη των δύο μεγάλων οργανισμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails