AdSenseBanner

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Ocean Majesty


Από τις 25 Ιουνίου και για ολόκληρο το καλοκαίρι, το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty», χωρητικότητας 1.000 ατόμων, θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Σμύρνη και κάνει ενδιάμεσες στάσεις σε νησιά του Αιγαίου.

Η συμφωνία τακτικών επισκέψεων του κρουαζιερόπλοιου ανακοινώθηκε χθες, στη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ) με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης και του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΘ, η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των ναυτιλιακών εταιριών, που έχουν στη δύναμή τους κρουαζιερόπλοια, ενώ η διοίκηση της ΟΛΘ πρότεινε την έκδοση και διανομή διαφημιστικού φυλλαδίου για τη Θεσσαλονίκη ως θαλάσσιο προορισμό.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων ζήτησαν από τον ΟΛΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις στα τέλη ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων και να προωθήσει την εκβάθυνση της προβλήτας, στην οποία «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια και τα άλλα επιβατικά πλοία, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προσέγγισης στο λιμάνι μεγαλύτερων σκαφών.

Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για τη συντήρηση και τον καλλωπισμό του Επιβατικού Σταθμού που αποτελεί τη «βιτρίνα» του λιμανιού για όσους επιβάτες προσεγγίζουν τη Θεσσαλονίκη από τη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails