AdSenseBanner

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εκτενή τουριστικά αφιερώματα στην Ελλάδα στον ξένο Τύπο


Εκτενή αφιερώματα στις ξεχωριστές καλοκαιρινές αποδράσεις, που προσφέρει η ελληνική γη, δημοσιεύουν πολλά έντυπα του εξωτερικού.

Η εφημερίδα “Luxemburger Wort”, σε άρθρο της, με τίτλο, «Αναζωογόνηση για το σώμα και την ψυχή- Με την Luxair-Tours στην Κρήτη- Τίποτε δεν θυμίζει την κρίση στο μεγαλύτερο ελληνικό νησί», προτείνει στους αναγνώστες της, εάν δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη τις θερινές διακοπές τους, να προτιμήσουν την Κρήτη.


Όπως γράφει ο δημοσιογράφος, που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ, η Κρήτη αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, το οποίο είναι φημισμένο για το γεγονός ότι, το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων του ανέρχεται στα 85 έτη, λόγω της συμπεριλήψεως στη διατροφή τους, καλού κόκκινου κρασιού, ελαιολάδου και κατσικίσιου τυριού.


«Πρόβλημα ασφαλείας δεν υπάρχει και τους αστυνομικούς τους συναντά κανείς μόνο εάν τους αναζητήσει επί τούτου» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει πως «οι τουρίστες αισθάνονται ασφαλείς και χαλαροί σε αυτό το νησί, το οποίο έχει έκταση 8.331 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίπου 600.000 κατοίκους».


Η εικόνα της Κρήτης είναι αδιανόητη χωρίς τον τουρισμό. Εάν ο τουρισμός αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα περίπου το 20% του ΑΕΠ, στην Κρήτη αντιπροσωπεύει το διπλάσιο, σημειώνεται.


Και προστίθεται: «Πολλοί θεωρούν ότι η παρούσα οικονομική κρίση προσφέρει την ευκαιρία να διορθωθούν σφάλματα του παρελθόντος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια κατάσταση, όπου κερδισμένοι από τις περικοπές των δαπανών θα είναι τόσο οι φιλοξενούμενοι τουρίστες όσο και οι επιχειρηματίες. Ήδη έχει σημειωθεί μείωση των τιμών κατά 20% περίπου και τούτο επιβεβαιώνεται και από την διευθύντρια πωλήσεων της Luxair-Tours, κ. Justin Striby.


Η Κρήτη εκτός από τον ήλιο, τις αμμουδιές και την θάλασσα προσφέρει στους επισκέπτες της την δυνατότητα να γνωρίσουν πολλά αξιοθέατα, όπως είναι η Κνωσός, πολλά μοναστήρια και όμορφα τοπία.


Φέτος, η Luxair-Tours προσφέρει στους πελάτες της 28.000 θέσεις για διακοπές σε όλη την Ελλάδα και ήδη από αυτές έχουν καλυφθεί οι 20.000. Σε σύγκριση με την προηγουμένη χρονιά οι κρατήσεις δεν έχουν υποχωρήσει ουσιωδώς. Μόνο στην Κρήτη ο λουξεμβουργιανός τουριστικός φορέας συνεργάζεται με 33 ξενοδοχεία. Πτήσεις θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα προς τα Χανιά μέχρι τις 19 Οκτωβρίου και δυο φορές την εβδομάδα προς το Ηράκλειο μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Επίσης μια φορά την εβδομάδα θα διενεργούνται πτήσεις προς την Κέρκυρα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και προς την Κω μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, ενώ προς την Ρόδο θα διενεργούνται δυο φορές την εβδομάδα μέχρι τις 2 Νοεμβρίου».


Η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός και για τους Φινλανδούς. Στην οικονομική εφημερίδα «Kauppalehti» δημοσιεύεται συνέντευξη της επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του φινλανδικού ταξιδιωτικού γραφείου, Finnmatkat, σχετικά με την πορεία των πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων από τη Φινλανδία για το εξωτερικό το καλοκαίρι που διανύουμε. Η κα Miki-Kullas επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους Φινλανδούς και αυτό το καλοκαίρι, ενώ κατακόρυφη άνοδο παρουσιάζουν και οι πωλήσεις πακέτων προς την Τουρκία.


Ταξιδιωτικό αφιέρωμα σε Νάξο και Άνδρο δημοσιεύει το μηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Volta ao Mundo, σε ρεπορτάζ του Nelson Marques, με τίτλο: «Η ήρεμη Μεσόγειος».


Το αφιέρωμα στα δύο μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, που προβάλλονται ως ιδανικοί προορισμοί για ήσυχες διακοπές, έχει έκταση 14 σελίδων.


Με τίτλο «Δεν σας αρέσει η υπερβολική ζέστη; Τα Νησιά του Ιονίου είναι η όαση της Ελλάδας», η μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα της Τσεχίας www.novinky.cz δημοσιεύει αφιέρωμα στο Ιόνιο.


«Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους είναι τα πράσινα κοσμήματα της Μεσογείου, που προσκαλούν τους τουρίστες να απολαύσουν το ευχάριστο κλίμα τους, σε αντίθεση με άλλους τουριστικούς προορισμούς που εξαντλούν ακόμη και τους πιο φανατικούς φίλους της ζέστης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


«Στο Ιόνιο, τους τουρίστες αναμένουν θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, ευχάριστο αεράκι και η σκιά των ελαιόδενδρων. Γι’ αυτό και τα τρία πιο γνωστά νησιά, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος αποτελούν τακτικό προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών των Τσέχων τουριστών», επισημαίνεται.


Το αφιέρωμα αναφέρεται σε όλα τα γνωστά τουριστικά σημεία, τους μύθους, την ιστορία, τα παραδοσιακά προϊόντα, το φυσικό περιβάλλον των Ιονίων Νήσων, με εξαιρετικά θετικό τρόπο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails