AdSenseBanner

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Επιχειρηματική απόβαση Αράβων στα Αστέρια της Γλυφάδας


Στα χέρια του σεΐχη του Αμπού Ντάμπι και του επιχειρηματία Γιάννη Κεντ η παραλία φιλέτο της Αττικής - Το business plan των 20 εκατ. ευρώ για να μετατραπούν οι 150 ερειπωμένες καμπάνες σε πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 χρόνια εγκατάλειψης και αποτυχημένων επενδυτικών σχεδίων, η ιστορική πλέον παραλία της Αττικής, τα Αστέρια της Γλυφάδας, περνά στο δίδυμο που έχει αναστατώσει την ελληνική τουριστική βιομηχανία, τον σεΐχη του Αμπού Ντάμπι Tahnoon Bin Saeed Al Nahayan και τον Ελληνα Γιάννη Κεντ, τον επονομαζόμενο «Ρίτσαρντ Μπράνσον του τουρισμού», που ελέγχει την «Aquis Hotels».

Η οικογένεια του σεΐχη ελέγχει το Εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, που είναι το πλουσιότερο του Περσικού Κόλπου, στο οποίο εδρεύει και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δύο εταιρείες επενδύσεων [οι «Abu Dhabi Investment Authority» (ADIA) και «Abu Dhabi Investment Company» (ADIC)] που διοικεί μαζί με τα 23 ξαδέλφια του έχουν επενδεδυμένα κεφάλαια σε ολόκληρο τον κόσμο που αγγίζουν τα 800 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με έγκυρες τραπεζικές πηγές, απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση χρήσης της έκτασης-φιλέτο με τις 150 ερειπωμένες αλλά ιδιαίτερα προνομιακές καμπάνες από τον όμιλο επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη, ο οποίος έχει μισθώσει τον χώρο από την ΕΤΑ στην «Aquis Hotels».

Η αλυσίδα ξενοδοχείων «Aquis Hotels», που προβάλλει ως η νέα δύναμη στον χώρο της μεσογειακής τουριστικής βιομηχανίας, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα δύο τελευταία χρόνια πάνω 13 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, με τελευταία αποκτήματά της το ιστορικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας «Corfu Palace» και το «Miramare» στη Ρόδο.

Ανθρωποι της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν ότι η αλυσίδα στην οποία μετέχει με 50% ο σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, με τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Κεντ να διαθέτει το υπόλοιπο 50%, έχει επενδύσει μέχρι στιγμής πάνω από 140 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, ενώ στους στόχους της εταιρείας είναι τα επόμενα χρόνια να γίνει η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων στη Μεσόγειο, έχοντας υπό την ομπρέλα της πάνω από 100 ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Ισπανία. Οσον αφορά στο επενδυτικό πλάνο για τα μπαγκαλόους στα Αστέρια της Γλυφάδας, ο όμιλος Aquis σκοπεύει να επενδύσει άμεσα για την ανακατασκευή των καμπανών πάνω 20 εκατ. ευρώ, με σκοπό να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από μπαγκαλόους σε μία από τις πλέον ειδυλλιακές τοποθεσίες της «αττικής ριβιέρας».

Το ξενοδοχείο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διαθέτει 100 μπαγκαλόους έκτασης 45 τ.μ. και 28 μπαγκαλόους 120 τ.μ., στον χώρο θα υπάρχουν πισίνες και ελικοδρόμιο, ενώ θα λειτουργεί και τους 12 μήνες του χρόνου.

Στελέχη της ΕΤΑ αναφέρουν ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν μπορούν να κατασκευαστούν νέα κτίσματα, αλλά θα ανακατασκευαστούν, τα υπάρχοντα, αφού εκτός των άλλων στην περιοχή υπάρχουν και αρχαιολογικά μνημεία.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails