AdSenseBanner

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Συμφωνία για επανέναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας


Συνάντηση με την υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή είχε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, στην οποία συμφωνήθηκαν η επανέναρξη των δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Κατά τη συνάντηση η κ. Κατσέλη δήλωσε τα εξής:

«Καλωσορίσαμε εδώ στο Υπουργείο μας, την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Μαρκουλλή. Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία, δρομολογήσαμε όλες τις διαδικασίες, ώστε επιτέλους να υπάρχει σύνδεση μεταξύ Λεμεσού και Λαυρίου για RO/RO πλοία. Θέλουμε τη διασύνδεση και τη στενή συνεργασία για την ασφάλεια, την τόνωση του εμπορίου, αλλά και τη στενή καθημερινή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Μία συνεργασία, στην οποία όλοι προσβλέπουμε και στην οποία πραγματικά έχουμε πολύ να δουλέψουμε και μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο θαρραλέα και τολμηρά βήματα, προκειμένου να υπάρξουν πιο μόνιμες λύσεις, τις οποίες εξετάζουμε. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Η κ. Καζάκου - Μαρκουλλή δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμότατα την αγαπητή φίλη, Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην Ελλάδα, κ. Λούκα Κατσέλη, για την πολύ στενή συνεργασία που είχαμε σήμερα και για την αποφασιστικότητα, με την οποία και η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση της Ελλάδος, είδε αυτό το πολύ σημαντικό για την Κύπρο θέμα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Για εμάς είναι θέμα ζωτικής σημασίας και είμαστε ευγνώμονες, γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδας το είδε θετικά. Όπως είπε και η κυρία Υπουργός, έχουμε ήδη δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες και ελπίζω σύντομα να μπορούμε αμοιβαία να ανακοινώσουμε την έναρξη αυτής της σύνδεσης, που για μας, αλλά και για την Ελλάδα, είναι μεγάλης σημασίας, οικονομικής, αλλά και πολιτικής και εθνικής».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails