AdSenseBanner

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καβάλα: Υποδοχή του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου «Balmoral»


Με την προσφορά παραδοσιακών εκλεκτών εδεσμάτων, αλλά και ούζου, υποδέχθηκαν τοπικοί φορείς της Καβάλας το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Balmoral», που κατέπλευσε το πρωί στο επιβατικό λιμάνι της πόλης μεταφέροντας 1301 επιβάτες, στην πλειονότητά τους Άγγλοι.

Το «Balmoral» έχει πλήρωμα 510 άτομα και διαθέτει 710 καμπίνες. Η Καβάλα είναι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του στο Αιγαίο, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς το αρχικό πρόγραμμα μεταβλήθηκε λόγω της απεργίας των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει αργά το απόγευμα από το λιμάνι της Καβάλας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία, τον Βόλο, τον Πειραιά και την Πάτρα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκ νέου αλλαγές στο ταξίδι του, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών. Από νωρίς το πρωί οι 1301 επιβάτες, χωρισμένοι σε γκρουπ, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Ξάνθη, την παλιά πόλη της Καβάλας, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, όπως το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το μεσαιωνικό υδραγωγείο, το αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο Καπνού.

Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Επικοινωνίας της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχαν δημιουργήσει ένα υπαίθριο κιόσκι πληροφοριών στο λιμάνι, διανέμοντας στους επιβάτες έντυπο πληροφοριακό υλικό, οδηγούς της τοπικής αγοράς, αλλά και αναμνηστικά δώρα. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νίκος Κούτρας, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Χρήστος Ηλιάδης, επιβιβάστηκαν στο πλοίο και συναντήθηκαν με τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου και μέλη του πληρώματος στους οποίους πρόσφεραν λουλούδια, τοπικά προϊόντα και τουριστικές εκδόσεις στην αγγλική γλώσσα. Ο καπετάνιος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, που τους επιφύλαξαν, αλλά και από τις ομορφιές της Καβάλας, ενώ αναφέρθηκε και στην τροποποίηση του προγράμματος του ταξιδιού, λόγω των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι «επισκέψεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, όπως η σημερινή, αποτελεί τονωτική ένεση για την τοπική αγορά», ενώ επισήμανε ότι «από τη πλευρά της η τοπική κοινωνία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι επιβάτες να αποκομίσουν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις». Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Κούτρας, επισήμανε ότι πολιτική και φιλοσοφία του δήμου Καβάλας είναι να διοργανώνει εκδηλώσεις υποδοχής στο λιμάνι για όλους τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, που επισκέπτονται την Καβάλα. Υπογράμμισε ακόμη, ότι η πρώτη εικόνα, που συναντούν οι τουρίστες, είναι σημαντική για τους ίδιους και ταυτόχρονα αναδεικνύει το πνεύμα φιλοξενίας, που διακατέχει την πόλη και τους ανθρώπους της.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails