AdSenseBanner

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Λάρισα: Για 10η χρονιά, φέτος, το Φεστιβάλ Πηνειού


Για 10η χρονιά πραγματοποιείται φέτος στη Λάρισα το Φεστιβάλ Πηνειού, δίπλα στο ποτάμι, τις μέρες 12 με 19 Ιουνίου, από τον δήμο Λαρισαίων και με την συμμετοχή συνδιοργανωτών φορέων.

Στόχος του Φεστιβάλ από την εποχή, που ξεκίνησε, είναι να φέρει τους πολίτες σε στενότερη επαφή με το ποτάμι, το οποίο διανύει τον ιστό της πόλης.

Μεταξύ άλλων, φέτος, περιλαμβάνονται και πολλά θέματα σχετικά με το περιβάλλον με αφορμή και το έτος βιοποικιλότητας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, δήλωσε ότι φέτος, λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με μικρότερο προϋπολογισμό, εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση ότι η φετινή 10η χρονιά θα αποτελέσει εφαλτήριο για το Φεστιβάλ, ώστε την επόμενη δεκαετία να ανέβει και άλλο ο πήχης των εκδηλώσεων.

Φέτος, πάντως τιμώμενα πρόσωπα της διοργάνωσης θα είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και ο εικαστικός Χρίστος Παπανικολάου, έργο του οποίου στην ποδηλατογέφυρα του ποταμού, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακούλης, σύντομα θα ξεκινήσουν μεγάλα έργα μεταξύ των δύο γεφυρών, που βρίσκονται στο κομμάτι που ποταμού που διασχίζει την πόλη και σε κεντρικό σημείο, ενώ θα υλοποιηθεί και ένα ακόμη έργο, που αφορά στην κατασκευή μονοπατιού για χρήση από πεζούς και ποδηλάτες, δίπλα στο ποτάμι. Το μονοπάτι θα ξεκινά από τα όρια του νομού Τρικάλων και θα καταλήγει στα όρια του δήμου Τεμπών.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα θεατρικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και παρουσίαση δραστηριοτήτων μέσω των περιπτέρων με τα οποία συμμετέχουν στο Φεστιβάλ κοινωνικοί και λοιποί φορείς της Λάρισας.

πηγή: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails