AdSenseBanner

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία απο τους ξενοδόχους της Αράχωβας στον Εισαγγελέα Θηβών για τα μπλόκα

«Κύμα» ακυρώσεων σαρώνει τα ξενοδοχεία στους περισσότερους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, λόγω του αποκλεισμού των δρόμων από τους αγρότες. Αντιστοίχως, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στα αστικά κέντρα, όπου αυτή την περίοδο διοργανώνονται εκθέσεις και συνέδρια.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επισημαίνει ότι οι αποκλεισμοί των δρόμων έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» σε πολλές μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν κυρίως....χειμερινή περίοδο και βασίζονται στους επισκέπτες αυτής της εποχής.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Κ. Λεβέντης, τονίζει ότι αποφασίστηκε να κατατεθεί έγγραφη διαμαρτυρία προς τους βουλευτές, αγροτικούς συλλόγους της περιοχής και τους αρχηγούς των αγροτών στα μπλόκα για τη ζημία που υφίστανται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Επίσης, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά σε εισαγγελείς περιοχών με μπλόκα, ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν στοιχεία για την απώλεια των εσόδων που υφίστανται τα ξενοδοχεία προκειμένου να κατατεθούν αγωγές.Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αράχωβας κ. Γ. Γεωργακός σημειώνει ότι το κλείσιμο των δρόμων προκάλεσε ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής που ήδη είχαν μειωμένη πληρότητα λόγω της καλοκαιρίας και της οικονομικής κρίσης. Για το κλείσιμο των δρόμων κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Θήβας. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Τρικάλων κ. Γ. Κουρούπας σε συνεννόηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων θα συμμετέχει σε ψήφισμα κατά των μπλόκων. Αν συνεχισθούν οι αποκλεισμοί των δρόμων θα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Π. Μαντζούφας χαρακτηρίζει ποινικό αδίκημα το κλείσιμο των δρόμων, επισημαίνοντας ότι οι πληρότητα των ξενοδοχείων στην περιοχή έπεσε στο 25% λόγω των ακυρώσεων.
Youtube Video Nafpaktos-Arachova

Για «ολική καταστροφή» κάνουν λόγο και οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς, μετά το ανυπολόγιστο πλήγμα που δέχτηκαν από το κλείσιμο των Τεμπών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις προκάλεσαν «κύμα» ακυρώσεων εκδρομών και κρατήσεων.Δυσβάσταχτο το κόστος

Ο κλάδος περίμενε να βρει ανακούφιση από τις 3ήμερες εκδρομές στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας και της Βουλγαρίας, καθώς κάθε Σαββατοκύριακο, όπως υπολογίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δ. Μαντούσης, περί τα δώδεκα λεωφορεία αναχωρούν από τη Β. Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, ενώ συνολικά περίπου 10.000 Ελληνες επισκέπτονται τη γείτονα (Μπάνσκο, Σαντάνσκι, Μπόροβιτς, Σόφια).Οπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μιχ. Πεζίκογλου, τα δρομολόγια της τακτικής λεωφορειακής γραμμής Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ξεπέρασαν σε διάρκεια τις 22 ώρες, από 14.

Το αποτέλεσμα; Το κοινό ακυρώνει και οι πράκτορες επωμίζονται δυσβάσταχτο κόστος, καθώς οι ξενοδόχοι του εξωτερικού δεν επιστρέφουν τις προκαταβολές, ενώ και οι ταξιδιώτες ζητούν τα χρήματά τους πίσω. Οι περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις, τόνισε ο ίδιος, κόστισαν πτώση 45% της δραστηριότητας του κλάδου.Ηδη από την πρώτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων, οι χειμερινοί προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας θυμίζουν πόλεις-φαντάσματα, ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Φλώρινας και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Αθ. Ρώμπαπας, που εκτιμά πως οι διανυκτερεύσεις στον νομό Φλώρινας δεν ξεπερνούν τις 40, έναντι 400 υπό κανονικές συνθήκες.

πηγή: καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails