AdSenseBanner

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ξενοδοχεία στο "σφυρί"


Δεκάδες ξενοδοχεία και εκατοντάδες επιπλωμένα διαμερίσματα, studio και βίλες πωλούνται "όπως είναι επιπλωμένα" σε όλη την επικράτεια.

Από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και την Ικαρία οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και διαμερισμάτων βρίσκονται σε πανικό πώλησης.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 700.000 ευρώ για τα studio και επιπλωμένα διαμερίσματα και φτάνουν τα 55 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία.

Πλήθος είναι το τελευταίο διάστημα οι αγγελίες στο διαδίκτυο για πωλήσεις ξενοδοχείων.

Για παράδειγμα:

- Στη Ρόδο πωλείται resort με 100 δίκλινα δωμάτια και 35 σουίτες αντί 55 εκατ. ευρώ.

- Στην Κέρκυρα πωλείται συγκρότημα με 27 δίκλινα studio, 9 τετράκλινες μεζονέτες και 1 διαμέρισμα 80 τ.μ. σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων στην τιμή του 1,5 εκατ. ευρώ.

- Στην Σαντορίνη συγκρότημα με 25 studio Α΄ κατηγορίας αντί 2,5 εκατ. ευρώ.

- Στη Μύκονο στον Ορνό ξενοδοχείο 4 αστέρων 35 δωματίων πωλείται προς 4,5 εκατ. ευρώ.

- Στη Νάουσα της Πάρου πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα πωλείται αντί 3,5 εκατ. ευρώ.

- Μονάδα με 10 δωμάτια στη Σαντορίνη, με θέα στον κόλπο της Θήρας, πωλείται αντί 3,5 εκατ. ευρώ.

- Στην Κεφαλλονιά στα Τραυλιάτα πωλείται αντί 1,15 εκατ. ευρώ ξενοδοχειακή μονάδα με 32 δωμάτια και μεγάλη πισίνα, κατάλληλη για οποιαδήποτε χρήση (διαθέτει και ανεξάρτητη κατοικία 110τ.μ. για τον ιδιοκτήτη).

- Επίσης στο Ναύπλιο πωλείται ξενοδοχείο 900 τ.μ., που -όπως αναφέρει η αγγελία- μπορεί να διαμορφωθεί σε οίκο ευγηρίας ή Ιατρικό κέντρο (σε οικόπεδο 5,3 στρεμμάτων), χωρίς να αναφέρεται τιμή.

- Στην Κρήτη, οι πωλήσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων είναι πολλές στις περιοχές της Χερσονήσου, των Μαλλίων, του Λασιθίου, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που ξεκινούν από τις 600.000 ευρώ.

«Οι μικροί ξενοδόχοι τρομοκρατήθηκαν από την κρίση και πουλάνε» αναφέρει στο Capital.gr ο κ. Γιάννης Κεντ διευθύνων σύμβουλος της youtravel.com και συνεχίζει:

«Σε ότι αφορά τώρα τα επιπλωμένα διαμερίσματα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δηλαδή, αυτά είχαν καταδικαστεί εδώ και χρόνια. Και ενώ μέχρι το 2002 οι Άγγλοι και οι Σκανδιναβοί κυρίως τουρίστες προτιμούσαν τα διαμερίσματα για τις διακοπές τους σε ποσοστό 70%, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει υποχωρήσει στο 10%».

Η Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα που δέχονταν και τους περισσότερους Άγγλους τουρίστες επένδυσαν στο συγκεκριμένο είδος καταλυμάτων. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι μονάδες αυτές αναγκαστικά βγαίνουν στο σφυρί και προσφέρονται είτε ως επαγγελματική στέγη, ακόμα και για να μετατραπούν σε οίκους ευγηρίας...

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών μονάδων πωλούν τις επιχειρήσεις τους ή προχωρούν σε αλλαγή χρήσης, ειδικά στις κορεσμένες -από καταλύματα- περιοχές. Αντίθετα, όπως σημειώνει ο κ. Κεντ, σε περιοχές όπως είναι οι Κυκλάδες, που το ξενοδοχειακό δυναμικό είναι ακόμα μικρό τα επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια, έχουν δεχθεί προς το παρόν το φιλί της ζωής...

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails