AdSenseBanner

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Προβολή του Ελληνικού κρασιού από την Aegean


Η Aegean , η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, ανακοινώνει την προβολή του ελληνικού κρασιού με απώτερο στόχο την ενίσχυση αλλά και τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Είναι γνωστό ότι η παραγωγή οίνου αποτελεί μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής μας κουλτούρας και κληρονομιάς. Στόχος της AEGEAN είναι η προβολή των ελληνικών κρασιών, που αποτελούν επάξιο πρεσβευτή της ελληνικής κουλτούρας και έχουν να αναδείξουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με το τόπο καταγωγής τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίστε το ελληνικό κρασί», οι επιβάτες της Business Class Εξωτερικού αλλά και οι επισκέπτες των business lounges της Aegean σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια σειρά από αυστηρά επιλεγμένους Ελληνικούς οίνους. Σκοπός δεν είναι μόνο η προσφορά κρασιών υψηλής ποιότητας αλλά και η οινική ενημέρωση των επιβατών και η γνωριμία τους με κορυφαίους Έλληνες οινοποιούς, Ελληνικές ποικιλίες και οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας. Η νέα αυτή υπηρεσία της AEGEAN ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου 2009 ενώ το οινικό πρόγραμμα που παρέχει θα το επιμελείται ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine (M.W.).

Οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης εξωτερικού θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ 4 ελληνικών κρασιών, παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρείες που προσφέρει η AEGEAN. Οι επιλογές θα αλλάζουν τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ η δράση θα υποστηρίζεται από πληροφοριακό υλικό στα lounges, στο περιοδικό Blue, με παρουσίαση στο site της AEGEAN καθώς και με την οινική εκπαίδευση των πληρωμάτων καμπίνας της εταιρείας. Η θέσπιση ενός τέτοιου οινικού προγράμματος είναι η πρώτη που γίνεται από αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και που φέρνει σε πλήρη ευθυγράμμιση την Aegean με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του πλανήτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης είπε σχετικά: «H πρωτοβουλία αυτή της εταιρείας μας για την προβολή του ελληνικού κρασιού είναι απόλυτα συνεπής με τον στόχο της AEGEAN να είναι πρεσβευτής της Ελλάδος στο εξωτερικό, μεταφέροντας πολιτιστικά και πολιτισμικά μηνύματα της χώρας μας. Συνεργαζόμαστε με τον μοναδικό Master of Wine για να αναβαθμίσουμε το προϊόν μας στην business class αλλά και να προβάλλουμε τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας παράλληλα με τους Έλληνες οινοποιούς».

Ο Οινικός Σύμβουλος της Aegean, κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης M.W. ανέφερε: «Η συνεργασία μου με την Aegean είναι πολύ σημαντική, γιατί καλύπτει ένα κομμάτι της ανάγκης που επάξια έχει το Ελληνικό Κρασί για διεθνή προβολή του. Επίσης, δημιουργείται ένα εξαιρετικό όχημα για να εξελίξουμε και εμπλουτίσουμε την εικόνα που έχει η Ελλάδα σαν τουριστικός προορισμός». Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης M.W. είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει το τίτλο του Master of Wine, τον κορυφαίο τίτλο της οινικής βιομηχανίας. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μόνο 280 άτομα που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις του Institute of Masters of Wine. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης έχει βραβευθεί επτά φορές από παγκόσμιους οινικούς φορείς, όπως η Champagne Bollinger και η AXA, ενώ το βιβλίο του The Wines of Greece, από τον εκδοτικό οίκο Mitchell Beazley, θεωρείται ένα σημαντικό έργο-πρεσβευτής για τα κρασιά της χώρας μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης Μ. W

πηγή: http://el.aegeanair.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails